Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Část 3/4
International Catering Cup 2019 proběhl ve francouzském Lyonu na konci ledna....

International Catering Cup 2019 proběhl ve francouzském Lyonu na konci ledna. Na snímku chody z dílny českého národního týmu.

Recept na kachní roládu a chutney z červené cibule

Ingredience: 400 g kachních prsou, 100 g 33% smetany, 10 g rozmarýnu, sůl, černý pepř, směs pěti druhů koření (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, bílý pepř). Na čatní  20 g másla, 20 g medu, 250 g cibule a 250 g červeného vína.

I takto může vypadat kachna se zelím. (International Catering Cup 2019)

Z kachních prsou stáhneme kůži a opatrně seřízneme přebytečný tuk. 200 g kachních prsou nakrájíme na drobné kostičky, osolíme je, opepříme a necháme odležet. 200 g kachních prsou rozkútrujeme v kútru nebo ponorným mixérem, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a směs koření. Rozkútrovanou hmotu promícháme s nakrájenými kachními prsy a opatrně položíme na kůži z kachen a zabalíme do fresh fólie.

Týdeník 5plus2

Každý pátek zdarma

5plus2

Čtení o zajímavých lidech, událostech a nevšedních akcích v regionech.

Pomalu vaříme v nevroucí vodě cca 90 °C nebo pomalu pečeme při 70 °C. Pokud máme teploměr, tak teplota ve středu by měla být 65 °C. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Lze ale podávat i za tepla.

Čatní připravíme tak, že do rendlíku dáme máslo a med a do toho přidáme nakrájenou cibuli. Zlehka orestujeme a zalijeme červeným vínem. Víno pomalu vyvaříme a podáváme.

Autoři: ,

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Cihla budoucnosti ušetří přírodu i peníze. Vyrobí ji z hlíny a kalu

Cihly vyrobené z recyklovaného kalu z čistíren odpadních vod.

Se zajímavým nápadem přišli vědci z australské univerzity RMIT. Když se cihlářská hlína smíchá s deseti až pětadvaceti...

Když si jen potřebujete přitopit v dílně, volte úspornější infrazářiče

I v nevytápěné dílně se můžete v zimě zahřát.

Jednou za čas se i v zimním období potřebujete zašít do nevytápěné garáže. Abyste tam nezmrzli, ohřejete se malým...

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro...

Najdete na iDNES.cz