Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Část 3/4
International Catering Cup 2019 proběhl ve francouzském Lyonu na konci ledna....

International Catering Cup 2019 proběhl ve francouzském Lyonu na konci ledna. Na snímku chody z dílny českého národního týmu.

Recept na kachní roládu a chutney z červené cibule

Ingredience: 400 g kachních prsou, 100 g 33% smetany, 10 g rozmarýnu, sůl, černý pepř, směs pěti druhů koření (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, bílý pepř). Na čatní  20 g másla, 20 g medu, 250 g cibule a 250 g červeného vína.

I takto může vypadat kachna se zelím. (International Catering Cup 2019)

Z kachních prsou stáhneme kůži a opatrně seřízneme přebytečný tuk. 200 g kachních prsou nakrájíme na drobné kostičky, osolíme je, opepříme a necháme odležet. 200 g kachních prsou rozkútrujeme v kútru nebo ponorným mixérem, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a směs koření. Rozkútrovanou hmotu promícháme s nakrájenými kachními prsy a opatrně položíme na kůži z kachen a zabalíme do fresh fólie.

Týdeník 5plus2

Každý pátek zdarma

5plus2

Čtení o zajímavých lidech, událostech a nevšedních akcích v regionech.

Pomalu vaříme v nevroucí vodě cca 90 °C nebo pomalu pečeme při 70 °C. Pokud máme teploměr, tak teplota ve středu by měla být 65 °C. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Lze ale podávat i za tepla.

Čatní připravíme tak, že do rendlíku dáme máslo a med a do toho přidáme nakrájenou cibuli. Zlehka orestujeme a zalijeme červeným vínem. Víno pomalu vyvaříme a podáváme.

Autoři: ,

Nejčtenější

Ze zahrady v satelitu vytvořila architektka venkovní obývák s bazénem

Pohled z domu na bazén časem milosrdně zacloní vysoká tráva ozdobnice. ...

Zahrada u rodinného domu by podle zahradního architekta Ferdinanda Lefflera měla rodině jednoznačně sloužit v podstatě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Liščata odložená na zastávce se zachránit nepodařilo, všechna uhynula

Zvířecí záchranář Karel Bobál se snaží vypiplat liščí mláďata.

Ani jedno z pěti liščat nalezených v papírové krabici na autobusové zastávce nedaleko Horšovského Týna na Domažlicku se...

Další z rubriky

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Pomlázka, mrskut, šlahačka, tatar. Vyrobte si parádní i s ozdobnou rukojetí

Slovo pomlázka vzniklo pravděpodobně od slova pomladit. Šlehání dívek pak...

Slovo pomlázka vzniklo pravděpodobně od slova pomladit. Šlehání dívek pak symbolizuje předání svěžesti a pružnosti,...

Jak na barvení vajíček? Stačí domácí prostředky, v nouzi berte i vodovky

Děti jsou schopny pomalovat vajíčka i obyčejnými vodovkami a užijí si to.

V pondělí se bez kraslic neobejdete, i kdyby nakonec měl přijít jediný koledník. V každém případě si barvení vajíček s...

Najdete na iDNES.cz