Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

aktualizováno 
Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových kulinářských týmů z celého světa. Nechyběly tu Francie, USA, Kanada, Singapur či Mexiko. Nechte se inspirovat recepty českého národního týmu, o které se kuchaři nadšení báječným výsledkem podělili se čtenáři 5+2.
Část 1/4
Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za celebrity. Tedy co se vepřového týká. (International Catering Cup 2019)

Tým čtyř českých šéfkuchařů reprezentoval na konci ledna Česko na jedné z nejprestižnějších gastronomických soutěží světa – International Catering Cup v Lyonu. Kuchařské kvarteto ve složení Jan Horký, Radek David, Tomáš Popp a Martin Svatek si v konkurenci 11 dalších kulinářských týmů připsalo úspěch v podobě ceny za nejlepší chod z vepřového masa. Jako v roce 2015.

Fotogalerie

Soutěž je specifická tím, že všechny týmy musí uvařit z naprosto stejných surovin a ve stejném množství porcí. Tím organizátoři z francouzského svazu lahůdkářů zajišťují fér podmínky. Letos byla mezi použitými surovinami kachní játra foie gras, kachna, pstruh, vepřová kotleta, čokoláda a mango.

Systém International Catering Cupu přirovnal soutěžící český šéfkuchař Radek David pro iDNES.cz k mistrovství světa ve fotbale. Stejně jako celou atmosféru kuchařské soutěže. Koneckonců, je to znát i z fotografií z druhého nejprestižnějšího kuchařského klání na světě.

A věřte, že za zkoušku stojí jak recept na kachní roládu a chutney z červené cibule, tak na dezert v podobě suflé z čokolády a manga. A samozřejmě ten vítězný: na plněnou vepřovou kotletu, která mezinárodní porotu oslnila. 

„Bylo výborné, že jsme zaujali naším jídlem z vepřového masa. Přeci jen, je to naše národní chlouba. Všechny týmy připravovaly plněnou vepřovou kotletu s kostí, my jsme ji plnili rajčaty a sušenou šunkou. Ke kotletě jsme podávali polentu, kroketu z vepřového masa, topinamburové pyré a dvě omáčky,“ uvedl Jan Horký, který chod z vepřového masa připravoval.

Autoři: ,

Nejčtenější

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

VIDEO: Rysí rodina spala u fotopasti, ochranář ji natočil na mobil

Fotograf natočil odpočívající rysí rodinku.

Netradiční úlovek se podařil fotografovi divoké zvěře Vladimíru Čechovi. Na severozápadě Šumavy půl hodiny natáčel na...

Česká akumulátorová sekačka dobývá svět a teď přivezla i cenu za design

Hlavním kladem akumulátorové vřetenové sekačky je její hodně tichý chod.

Výrobu modelu vřetenové sekačky Electra ohlásila společnost Swardman zhruba před rokem a tomuto modelu se podařilo...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Další z rubriky

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Známe vítěze infrasauny, první cenu si odnesl snímek z horského srubu

Se svou přítelkyní relaxujeme nejraději aktivně. Pro většinu lidí by...

Soutěž o nejlepší místo k relaxaci zná svého vítěze. Stal se jím snímek, který poslal David Kudr. Jen těsně v...

Peletkový kotel s dotací funguje, ale musíte mít dost místa ve sklepě

Pokud kupujete balené pelety, zhruba jednou za týden budete muset doplnit...

Na přelomu jara a léta by mělo být zahájeno sbírání žádostí pro třetí a zároveň poslední vlnu kotlíkových dotací....

Najdete na iDNES.cz