Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

aktualizováno 
Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových kulinářských týmů z celého světa. Nechyběly tu Francie, USA, Kanada, Singapur či Mexiko. Nechte se inspirovat recepty českého národního týmu, o které se kuchaři nadšení báječným výsledkem podělili se čtenáři 5+2.
Část 1/4
Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za celebrity. Tedy co se vepřového týká. (International Catering Cup 2019)

Tým čtyř českých šéfkuchařů reprezentoval na konci ledna Česko na jedné z nejprestižnějších gastronomických soutěží světa – International Catering Cup v Lyonu. Kuchařské kvarteto ve složení Jan Horký, Radek David, Tomáš Popp a Martin Svatek si v konkurenci 11 dalších kulinářských týmů připsalo úspěch v podobě ceny za nejlepší chod z vepřového masa. Jako v roce 2015.

Fotogalerie

Soutěž je specifická tím, že všechny týmy musí uvařit z naprosto stejných surovin a ve stejném množství porcí. Tím organizátoři z francouzského svazu lahůdkářů zajišťují fér podmínky. Letos byla mezi použitými surovinami kachní játra foie gras, kachna, pstruh, vepřová kotleta, čokoláda a mango.

Systém International Catering Cupu přirovnal soutěžící český šéfkuchař Radek David pro iDNES.cz k mistrovství světa ve fotbale. Stejně jako celou atmosféru kuchařské soutěže. Koneckonců, je to znát i z fotografií z druhého nejprestižnějšího kuchařského klání na světě.

A věřte, že za zkoušku stojí jak recept na kachní roládu a chutney z červené cibule, tak na dezert v podobě suflé z čokolády a manga. A samozřejmě ten vítězný: na plněnou vepřovou kotletu, která mezinárodní porotu oslnila. 

„Bylo výborné, že jsme zaujali naším jídlem z vepřového masa. Přeci jen, je to naše národní chlouba. Všechny týmy připravovaly plněnou vepřovou kotletu s kostí, my jsme ji plnili rajčaty a sušenou šunkou. Ke kotletě jsme podávali polentu, kroketu z vepřového masa, topinamburové pyré a dvě omáčky,“ uvedl Jan Horký, který chod z vepřového masa připravoval.

Autoři: ,

Nejčtenější

Ze zahrady v satelitu vytvořila architektka venkovní obývák s bazénem

Pohled z domu na bazén časem milosrdně zacloní vysoká tráva ozdobnice. ...

Zahrada u rodinného domu by podle zahradního architekta Ferdinanda Lefflera měla rodině jednoznačně sloužit v podstatě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní uzeného masa a...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Kraslice Jaroslavy Vaňousové z Chebu zdobené drátkováním

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i na výrobu domácího...

Liščata odložená na zastávce se zachránit nepodařilo, všechna uhynula

Zvířecí záchranář Karel Bobál se snaží vypiplat liščí mláďata.

Ani jedno z pěti liščat nalezených v papírové krabici na autobusové zastávce nedaleko Horšovského Týna na Domažlicku se...

Další z rubriky

Recept na jehněčí hřbet s bylinkovou krustou krok za krokem

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou je snadný na přípravu a má lahodnou chuť. Na...

Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo byste ho rádi...

České maso a mléko vyvážíme, zpracované je dovážíme zpátky

Proč vlastně musíme jíst zahraniční maso? Protože naše republika zkrátka není...

Polské hovězí, španělská zelenina, německé sýry a české drobky. Proč dovážíme potraviny? Jak si maso hlídá kvalitní...

Mladé skopové je pro Velikonoce typickým pokrmem. Jen vědět, jak na něj

Mladé skopové maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad...

Mladé maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však spíše tím, že se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz