náhledy
Čerstvé pečivo je dražší než rozmražené, ale je výrazně chutnější a zbytečně nepolykáte nejrůznější stabilizátory, barviva a podobně...
I prodávané koláče mohou být z čerstvých surovin, bez náhražek a stabilizátorů, chutné jako od babičky.
Těsto na prvorepublikové rohlíky se nejdřív ručně rozválí...
Z těsta se vyřežou trojúhelníčky...
Trojúhelníček těsta se ručně vytáhne do špičky, sroluje do tvaru rohlíku a poskládá na plech. Tým pekařů už je sehraný...
Na plechu se rohlík ještě pomašluje a šup s ním do pece...
Trojúhelníček těsta se ručně vytáhne do špičky, sroluje do tvaru rohlíku a poskládá na plech...
Vytáhnout z pece, nechat vychladnout, narovnat do přepravek a prvorepublikový rohlík za 4.50 - uvnitř s měkkoučkou střídkou, navrchu chrupavý - může na krám. V pekárně Kabát se peče čtyřikrát denně čerstvý...
Ručně vyráběný koláč se plní dvakrát: nejprve se naplní tvarohem a vytvoří kulička, ta se ručnš stlačí (viz úkon na snímku) a důlek se naplní další náplní.
Ručně vyráběný koláč se plní dvakrát: nejprve se naplní tvarohem a vytvoří kulička, ta se ručnš stlačí a důlek se naplní sezónním ovocem, mákem, povidly a podobně (viz úkon na snímku).
Vlevo dvě celozrnné housky (á 4 Kč), vzadu bramborové pečivo (á 6.50), vpravo vícezrnné pečivo posypané sezamem (á 6.50) a vpředu špaldová houska, také za 6.50
Autor: Martina Čermáková