Neděle 26. ledna 2020, svátek má Zora
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 26. ledna 2020 Zora

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

aktualizováno 
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!

Slavný šéfkuchař podusí v jídle mladý česnek, který se ani nemusí loupat, jak je mladý a mléčný. Aby si usnadnil jeho „demontáž“, ukáže první fintu, jak na to. Prostě vyřízne „bubáka“ stejně jako se odstraňuje u rajčete.

V poslední době si Pohlreich oblíbil grilovací pánve wok, které umožňují proměnit gril na běžnou kuchyni, takže na něm může i vařit a dusit. I když nemáme tuto možnost, můžeme si alespoň pomoci jeho fígly. I když to není na grilu, ale v kuchyni u sporáku. 

Fotogalerie

Na začátek stačí trochu oleje a na něm opéct stroužky z celé paličky česneku. Na burger Zdeněk Pohlreich používá houby shiitake. Tato asijská houba je mezi kuchaři hodně oblíbená, připisují se jí i protikarcinogenní účinky. Čerstvé se dají sehnat v cenách kolem 300 korun. Lze je nahradit i tmavými žampiony, které ke kloboučkům shiitake Pohlreich přidal nakrájené na plátky. 

Houby pustí trochu vody, takže se pokrm začne dusit. Přidejte šalotku a citron. „K houbám se hodí citron, který jim přidá výraznější chuť,“ vysvětluje. Pak přidá trošku kmínu, sůl a pepř. Než se pokrm dodusí, připravte si pořádnou hrst petržele a bazalky. Čerstvé bylinky přidejte až na konec a nechte rozpustit oříšek másla.

Místo klasické sladké housky Pohlreich pro burger zvolil italskou focacciu, kterou rozříznul napůl, potřel olejem a dal opékat střídkou na mřížku. Mezitím připravil salát z listů římského salátu a pár lístků polníčku. Není třeba dělat žádnou složitou marinádu, stačí jen troška oleje, citronové šťávy, sůl a pepř.

Poctivý burger

Chcete ochutnat pravý Americký burger? Vyberte si na Raketa.cz a zkuste klasický hovězí burger, kuřecí nebo s mořskými plody.

A může se servírovat. Část salátu můžete vložit do housky, část na talíř jako přílohu, pak přidejte houby, přiklopte. „Jenom si představte, co se tam děje. Všechna ta šťáva, olej, máslo, chutě, to všechno se vsákne do té housky, to bude velký porno,“ popisuje svůj houbový burger.

Další grilovací speciality nabídne Zdeněk Pohlreich v neděli v podvečer na Primě.

Autor:

Asociace hovězího masa natočila dvouhodinové video pečení na rožni

Podívejte se, jak se pečou hověží žebra v americkém stylu

VIDEO V době superrychlých reklam se občas stane, že některá společnost vsadí na opačný extrém. Americká...

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

S lososem přímo na grilu připravíte i houby.

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Pohlreich se vrací na obrazovky s grilováním steaků. Na řadě je T-bone

T-bone steak s gremolatou

VIDEO Primácký pořad Rozpal to, šéfe! se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem zahájil prvním dílem svoji jarní...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

  • Nejčtenější

Nejstarší hospody Česka najdete na Zlínsku, Ústecku i v Praze

Pivo se v nich čepovalo už před stovkami let a fungují dodnes. Chodívaly do nich osobnosti jako Mozart, magistr Kelly a...

Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum

Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se říká, že jeho...

Zima vrcholí a u vás už něco kvete? Podělte se o své fotografie

Na lednové či únorové květy sedmikrásek v trávníku jsme si už zvykli, zvlášť ve městech. S křehkými květy čemeřic a...

Vědci vybrali 30 našich nejvýznamnějších parků a zahrad z dob totality

Odborníci se poprvé v historii obsáhle zabývají parky a zahradami, které vznikly na českém území v období nacistické a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyzkoušejte krátké praní ve studené vodě. Ochráníte planetu i oblečení

Experti testovali náplň prádla v rámci chladnějších i teplejších pracích programů. Měřili vyblednutí barev a uvolňování...

Premium

Do dvou let se ukáže neudržitelnost elektroaut, říká bývalý šéf Škoda Auto

Vadili jsme hlavně značce Volkswagen, když jsme postavili Octavii proti Golfu, říká v rozhovoru pro LN Vratislav...

Premium

Parkování zadarmo díky fíglu. Stačí si připlatit za vlastní espézetku

Češi parkující v centru Prahy na takzvaných modrých zónách zkoušejí fígl, jak nezaplatit za parkovné svého auta ani...

Premium

Proč vyhraje vodík. Vynálezce Tůma má o budoucnosti automobilů jasno

Už před dvaceti lety se projel vodíkovým autem, kterým chtějí Japonci na letošní olympiádě v Tokiu propagovat...

  • Další z rubriky

Štrúdl podle rodinného receptu, ovšem listové těsto si musíte připravit sami

Jen dvě a půl hodiny času dostali účastníci televizní soutěže Peče celá země na přípravu štrúdlu z listového těsta....

Premium

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem v různých koutech...

Premium

Škodlivé látky v potravinách: v půdě jsou pesticidy, ale i zbytky léků

Pavel Klouček je docentem Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze....

Výroba rybích prstů je neekologická, vypočítala studie amerických vědců

Samotný rybolov zanechává poměrně nízkou uhlíkovou stopu. Zjistilo se však, že převážení ryb z místa na místo a samotná...

NAPSAL SÁM ŽIVOT: Mladá maminka už potřetí bojuje s rakovinou
NAPSAL SÁM ŽIVOT: Mladá maminka už potřetí bojuje s rakovinou

Před třemi lety se Janě Ryšánkové obrátil život naruby. Byla v pátém měsíci těhotenství, když jí lékaři oznámili, že má rakovinu v pokročilém stádiu.

Najdete na iDNES.cz