Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

aktualizováno 
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!

Slavný šéfkuchař podusí v jídle mladý česnek, který se ani nemusí loupat, jak je mladý a mléčný. Aby si usnadnil jeho „demontáž“, ukáže první fintu, jak na to. Prostě vyřízne „bubáka“ stejně jako se odstraňuje u rajčete.

V poslední době si Pohlreich oblíbil grilovací pánve wok, které umožňují proměnit gril na běžnou kuchyni, takže na něm může i vařit a dusit. I když nemáme tuto možnost, můžeme si alespoň pomoci jeho fígly. I když to není na grilu, ale v kuchyni u sporáku. 

Fotogalerie

Na začátek stačí trochu oleje a na něm opéct stroužky z celé paličky česneku. Na burger Zdeněk Pohlreich používá houby shiitake. Tato asijská houba je mezi kuchaři hodně oblíbená, připisují se jí i protikarcinogenní účinky. Čerstvé se dají sehnat v cenách kolem 300 korun. Lze je nahradit i tmavými žampiony, které ke kloboučkům shiitake Pohlreich přidal nakrájené na plátky. 

Houby pustí trochu vody, takže se pokrm začne dusit. Přidejte šalotku a citron. „K houbám se hodí citron, který jim přidá výraznější chuť,“ vysvětluje. Pak přidá trošku kmínu, sůl a pepř. Než se pokrm dodusí, připravte si pořádnou hrst petržele a bazalky. Čerstvé bylinky přidejte až na konec a nechte rozpustit oříšek másla.

Místo klasické sladké housky Pohlreich pro burger zvolil italskou focacciu, kterou rozříznul napůl, potřel olejem a dal opékat střídkou na mřížku. Mezitím připravil salát z listů římského salátu a pár lístků polníčku. Není třeba dělat žádnou složitou marinádu, stačí jen troška oleje, citronové šťávy, sůl a pepř.

Poctivý burger

Chcete ochutnat pravý Americký burger? Vyberte si na Raketa.cz a zkuste klasický hovězí burger, kuřecí nebo s mořskými plody.

A může se servírovat. Část salátu můžete vložit do housky, část na talíř jako přílohu, pak přidejte houby, přiklopte. „Jenom si představte, co se tam děje. Všechna ta šťáva, olej, máslo, chutě, to všechno se vsákne do té housky, to bude velký porno,“ popisuje svůj houbový burger.

Další grilovací speciality nabídne Zdeněk Pohlreich v neděli v podvečer na Primě.

Autor:

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...

VIDEO Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Burger s trhaným masem

VIDEO Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě...


Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Vrcholným projevem kočičí lásky je olizování, prozradila expertka

Kočičí psycholožka Klára Nevečeřalová v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel....

Kamkoliv přijde, usadí se na zem, aby měla co nejblíž ke kočkám, kterým rozumí jako málokdo. Většinou si ji zvou k těm,...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Najdete na iDNES.cz