Bublanina. Čerstvá bomba přímo ze zahrádky, která je hotová v mžiku

  • 2
Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a zůstane krásně vláčná. Recept s videem pocházejí z blogu pana Cuketky.

Maliny a ostružiny dozrávají od července do září: záleží na tom, o jakou odrůdu se jedná. Dobu sběru poznáte jednoduše podle barvy plodů. U malin bývá ve většině případů narůžovělá, u ostružin černá.

Postup krok za krokem

Maliny chutnají nejlépe v plné zralosti. Maliník plodí až čtyři týdny. Nejlepší však na tom je, na na bublaninu můžete použít v podstatě každé letní ovoce. 

Nabízejí se například jahody, ale můžete tu využít i další přebytky ze zahrádky, třeba třešně nebo meruňky, ale hodí se u borůvky, které přinesete z lesa. Cuketkův recept na jeho stránce receptů využívá i zakysanou smetanu, díky níž se bublanina nevysuší a zůstává vláčná.