Diskuze
Broušení parket: zvládnete to sami?
Děkujeme za pochopení.
všeumělka
pasta Cirine
http://www.drostra.cz/?pid=2112&PN=Cirine+le%C5%A1t%C3%ADc%C3%AD+pasta+na+parkety+b%C3%ADl%C3%A1+600g - mrkněte na tento odkaz. Pasta Cirine pořád existuje.
Podrazza
Dnes už bych se s tím neplácal
I když se v problematice vyznám, doporučil bych takovou práci zadat profesionálům jak bylo uvedeno v článku. Nejen že v porovnání s provedením svépomocí, je cena v porovnání s výsledkem vyšší jen zanedbatelně, ale provedení je rychlejší, ale většina firem zajišťuje kompletní služby, jako např. vybroušení v rozích a nepřístupných místech (pod radiátory), případné opravy poškozených míst a následnou povrchovou úpravu (nalakování). Pokud se přesto rozhodnete složit kauci a zaplatit několik stovek-tisíc korun za zapůjčení stroje +materiál a provádět broušení svépomocí, v každém případě bych volil brusku válcovou, nikoli kotoučovou. Ty totiž mohou za určitých okolností zanechat ve dřevě stopy. Brusky z půjčovny navíc většinou nebývají v dobrém stavu, jelikož projdou pod rukama kde komu, opravy a seřízení drahých zařízení jsou velmi nákladné a pronajímatel chce především aby mu stroj vydělával. Případná závada uprostřed práce může být nevítaným zpestřením.
jka2005
Vlažná voda,
kartáč, trocha saponátu a po vyschnutí stará dobrá pasta Cyrine. Děláme to tak už 75 let. Naposledy předevčírem. Škoda, že jsem nevěděl o tom oleji. Na jaře ho zkusím v druhém pokoji. Zásoby pasty Cirine už došly a nevím jestli se ještě prodává.
jka2005
Re: Vlažná voda,
Zbroušené parkety jsou příliš rovné a hladké a já chci, aby těch 75 let bylo na nich vidět. Mám je čisté, světlé, lesklé, ale je na nich vidět, že se po nich už generace prošly.
miker100
Tak jen.,..
Jen chuj by platil típka s půjčenou mašinou a nechal si vod něj tu parádu nalakovat a znovu olištovat.
I do it my way....
cunik_1
Re: Tak jen.,..
Nikdy jsem to ještě nedělal, ale za nějaký čas budu muset. Ale myslím si, že trochu zručnější člověk si s tím poradí a vyjde to o dost levněji, než zvát řemeslníka. Máte někdo zkušenosti s tímto cenových srovnáním?
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...