Kuchař Vladimír Suchý | foto: Michal Sváček, MAFRA

Zemřu, až zavřete! napsal Karel Gott. Kuchař Suchý hostil nejen české legendy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Legendární čínská restaurace ve Vodičkově 19 jako první v Československu vařila asijské speciality. Od října 1958. „Tenkrát se o to zasadil Adolf Hoffmeister, který byl začátkem 50. let velvyslancem ve Francii a později navštívil Čínu,“ vypráví kuchař Vladimír Suchý, který v tamní kuchyni od konce 70. let připravoval delikatesy jako vlaštovčí hnízda, mořskou okurku nebo šuei-ču-žou. Největší šlágry dodnes vaří ve své restauraci v Hostivici kousek za Prahou.

Prý ještě máte schovaný jídelní lístek z 80. let. Jaké nejdražší jídlo na něm bylo?
Krabi. To byla lahůdka. Vařili jsme je z ruské krabí konzervy neboli chatky. A ta se prodávala za pět korun v zelenině.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři