Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zemřu, až zavřete! napsal Karel Gott. Kuchař Suchý hostil nejen české legendy

Legendární čínská restaurace ve Vodičkově 19 jako první v Československu vařila asijské speciality. Od října 1958. „Tenkrát se o to zasadil Adolf Hoffmeister, který byl začátkem 50. let velvyslancem ve Francii a později navštívil Čínu,“ vypráví kuchař Vladimír Suchý, který v tamní kuchyni od konce 70. let připravoval delikatesy jako vlaštovčí hnízda, mořskou okurku nebo šuei-ču-žou. Největší šlágry dodnes vaří ve své restauraci v Hostivici kousek za Prahou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolik lidí pracuje v Poldi Kladno asi dnes? Odhaduji, že když to vzal do svých rukou soukromník, tak asi daleko více než 20 000 jako za starého režimu...:-/

0 0
možnosti
Foto

Přisluhovači komoušskej, že tě hanba nefackuje.

0 5
možnosti
Foto

V každé diskusi pod články jsou lidé pro a proti a někdy jsou ty argumenty z obou stran nechutné. Někdy je to jen provokace a probudit emoce takovýmto způsobem je nechutné a proto se těchto diskusí raději až na výjimky nezůčastňuji. Taková mladá a už takové znalosti. Je to jak výkřik do tmy. Zkuste třeba větu rozvitou. Jindra

2 0
možnosti

Myslím, že v době kdy nebyla prakticky žádná konkurence hosté vnimali restauraci jako úžasnou, ale vzhledem k tomu, že v roce 1992 krachla, usuzuji, že to nebylo nic extra, proto dele nepřežila.

1 0
možnosti
Foto

O krachu toho moc nevím, nikdy jsem se na to Vláďi neptal. Možná to byly restituce a měl pak restauraci na Smíchově - Jana Roháče z Dubé. S moji rodinou a vlastně i asi částečně s Vláďovou jsme tam měli oslavu 70 narozenin mojí maminky. Mám odtud pěkné fotky. Vláďa se musel párkráte postavit znovu na nohy a vždycky to zvládnul. Má obrovskou podporu rodiny a držím mu palce.

0 0
možnosti
Foto

Ve Vodičkové jsem byl až někdy v 90 možná v 91 roce kdy jsme tady měli na návštěvě německé přátele kteří nám pomohli s podnikáním v Německu. Kam jsem je měl v té době pozvat jinam než k Vláďovi do Vodičkovy. Nic lepšího tu asi nebylo. A to jsem měl ženu v gastronomii. Mimochodem jak Vláďa vzpomínal Dominiku, tak ta se učila u bejvalky v Paláci kultury jak se to tehdy jmenovalo. Před pár lety jsme jeli z jednoho zahradnictví kousek za Prahou a stavili se v Hostivici. Protože jsem v tom zahradnictví fotil, tak jsem se podíval na fotky a bylo to 13.9.2015. Bože to to letí. Stavili jsme se U Koruny na dobrou baštu a bohužel jsem se s Vláďou nesetkal, zrovna prý měli v Dobrovízi posvícení jak mi řekl číšník. Tak snad zase někdy a ne jen na svatbách a pohřbech. Ať se vám všem Vláďo daří. Jindra R^V

0 0
možnosti

I45v53o 95Č90á92n

28. 8. 2020 22:14

Nepletete si to trochu (víc)? Sám uvádí, že ve Vodičkově skončil před revolucí v 89. a šli do Kladna...

Kdy jste se s legendární restaurací ve Vodičkově rozloučil?

V roce 1987. S bráchou jsme na Kladně otevřeli novou čínskou restauraci a po revoluci jsme ji zprivatizovali. (Legendární „čína“ ve Vodičkově ulici fungovala až do roku 1992. Potom byl dům deset let prázdný a následně stržen, pozn. red.)

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/domov/asijska-kuchyne-cina-vladimir-suchy-gastronomie-karel-gott-jan-werich.A200625_142056_zajimavosti_kzem

0 0
možnosti

V čínské restauraci jsem byla někdy kolem roku 1974 s maminkou, byl to vrchol výletu do Prahy. Stály jsme venku a čekaly, až se uvolní stůl. Dodnes si pamatuju uskočenou frontu domů, jak jsme tam tak venku stály. Jídlo mě coby malou holku nějak moc neoslovilo, ale to fluidum, které takový exotický zážitek měl, to si pamatuju dodnes. :-D

1 0
možnosti

Do čínské restaurace ve Vodičkově ulici mne vzali v dětském věku rodiče. Chutnalo mi tam, ale jako dítě jsem tu vzácný zážitek moc nevnímal

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...