Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

aktualizováno 
Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami dokázali zvýšit obrat podniku na šestinásobek? Bratři Maříkové očekávají od natáčení reklamu a naoko i rady, jak to dělat lépe. Ve skutečnosti nic měnit nechtějí, jak sami přiznali.

Hořký musel být tentokrát střet s realitou na břehu Lipna pro Santa a Jitku Pagana, kteří tu chtěli během své letní mise v rámci pořadu Ano, šéfová! nabídnout rady, jak vylepšit kvalitu již docela slušně šlapajícího provozu.

Fotogalerie

Poznali, jaké to je, když si je někdo pozve jen kvůli reklamě v televizi. Podnik Kotva má totiž luxusní pozici v místě, kde je tolik potenciálních hostů z řad českých i zahraničních rekreantů, že si mezi nimi mohou vybírat. A dělají to bez servítků. Bez problémů instruují personál, aby hosty vybíral a usazoval podle bot, upravených vlasů a značky hodinek. 

Smažák z eidamu za 165 Kč, k tomu hranolky za 50 na letním jídelním lístku Jitku i Santa opravdu překvapí. Ale majitelé si za svou cenovou politikou stojí. Nepotřebují prodávat smažák, chtějí, aby si hosté objednávali maso. A pokud trvají na smažáku, ať si ho zaplatí. Oni vzhledem ke krátké sezoně potřebují přes léto utržit co nejvíc a udělají pro to cokoliv. Úcta a láska k oboru tu však podle Jitky a Santa chybí.  

Santova filozofie je jiná, chce zákazníka přesvědčit, aby byl spokojený a vrátil se. „Ok, pokud nabídnu smažený sýr za vysokou cenu, má tomu odpovídat kvalita. Místo eidamu dej čedar, pohraj si s přílohou,“ radí. Dětské jídlo za 135 korun v podobě jednoduchých předvařených surovin podle něj také není úplně košér.  

Stejně jako rádoby carpaccio, o kterém si vzhledem k ceně musí host myslet, že je z pravé svíčkové. Ale kdo správné carpaccio někdy ochutnal, pozná, že tomu tak není. Do zdejší kuchyně totiž putuje jako mražený polotovar připravený z horšího masa. Proto to Santo považuje za podvod. 

Podívejte se, jak správně připravit carpaccio podle Zdeňka Pohlreicha

Není to o tom, že by bratři Maříkové v Kotvě na Lipně neuměli vařit. Klasiku tu umějí a nechají si ji také patřičně zaplatit. Potenciál ke zlepšení úrovně tam tedy určitě je, a Jitka se Santem se proto snaží majitelům předvést přípravu několika jídel, které by jídelníček zpestřily a zasloužily by si i vyšší cenu.  

Jako poloviční Ital Santo úplně nechápe, jak může být za hlavní jídlo považován...

Jako poloviční Ital Santo úplně nechápe, jak může být za hlavní jídlo považován dezert v podobě borůvkových knedlíků.

Bratrům Maříkovým Santova kuchařská etuda v kuchyni určitě něco dala, jak napovídá ukázka v úvodním videu. Kdyby nic jiného, tak poprvé v životě ochutnali krevety. Což je u provozovatelů takové restaurace poněkud zvláštní. 

Když se však štáb Ano, šéfe! za šest týdnů do Kotvy vrátil, nenajdou na jídelníčku nejmenší změnu. Majitelé prý neměli čas a vlastně žádnou ani nechtějí. Pondělní čtvrtý premiérový díl Ano, šéfová tedy skončil bez samolepky.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Koho nebaví čistit toaletu, může si na to objednat přenosného robota

Giddel se umí naučit, jakou mísu používáte.

Robot Giddel za vás udělá špinavou práci na toaletě. Tříkilový přístroj umístíte mezi keramiku a prkénko a on pak čistí...

Známe vítěze infrasauny, první cenu si odnesl snímek z horského srubu

Se svou přítelkyní relaxujeme nejraději aktivně. Pro většinu lidí by...

Soutěž o nejlepší místo k relaxaci zná svého vítěze. Stal se jím snímek, který poslal David Kudr. Jen těsně v...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Najdete na iDNES.cz