Díky tátovi nádražní hospody miluje. V Bruntále ale dostala v Ano, šéfe! sodu

Hospůdka přímo na peróně na zrekonstruovaném nádraží v Bruntále vypadá na první pohled slibně. Co chtít víc, když tam dorazíte vlakem a hladoví. „Já mám k nádražním restauracím vřelý vztah. Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři,“ vysvětluje navíc Zdeněk Pohlreich svou osobní vazbu k těmto podnikům, když se štábem Ano, šéfe! dorazí vlakem do Bruntálu.

V dalším premiérovém díle Ano, šéfe! si totiž jako šéf přijede proklepnout právě nádražku v Bruntále, kterou si pronajala paní Marta Virágová, vzděláním administrativní pracovnice. Což není úplně ideální, protože už jen otevřít si hospodu v Bruntále na nádraží bude asi samo o sobě výzva i podle zkušeného šéfkuchaře a restauratéra, jakým je Zdeněk Pohlreich.

Přesto to paní Marta vidí nadějně, i když je v červených číslech a vařit moc neumí. A to by si ještě ráda právě v bruntálské nádražce vydělala na vlastní penzion se restaurací. „Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku,“ popisuje svoji hospůdku na nádraží. A dodává, že kuchaře zatím hledá marně, a pokud se výdělky nezlepší, bude muset skončit.

Nádražka v Bruntále mohla překvapit

Když si šéf hned první den objednal od každého jídla z nabídky porci, byla paní vedoucí v kuchyni hodně nervózní. Bylo proč, podle Zdeňka Pohlreicha je vždycky špatně, když je paní vedoucí v kuchyni. A sedmý smysl ho nezklamal. V kuchyni vládl chaos a jídlo nic moc.

Nevábně vypadající maso v polévce, vodová gulášovka bez chuti… „Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je i polévka blbá, je to znamení. Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, proč bys to měl jíst, tyhle věci?“ komentuje zklamaný šéf.

„Vaše kuchyně nestojí za nic, budeme na tom muset zapracovat,“ má Zdeněk jasno a paní Marta to bere bez urážky jako fakt. Asi se i těší, že jí konečně někdo něco pořádně naučí. A že je toho až až, co by potřebovala. Druhý den ji čeká zátěžový test s plnou hospodou, aby šéf viděl, jak to v kuchyni šlape. Přesto není ani polévka včas hotová a hosté v poledne marně čekají na jídlo.

A tak vezme šéf otěže kuchyně do ruky a učí osazenstvo včetně paní vedoucí úplné základy vaření a provozu, které on zná už z doby, kdy byl na kuchařském učňáku. A chystá na přání paní vedoucí – která ji neumí – omáčku na roládu. „My jsme se začali učit vařit v okamžiku, kdy je hospoda plná lidí. To je dobrý,“ neodpustí si.

Nejde jen o vaření. Jde o přípravy, které tu nikdo nedělá, protože je nikdo neumí, i o průběžný úklid během vaření – z nepořádku šéf úplně šílí. Už z hygienických důvodů. „Základem je příprava, vyfutrovat všechno,“ to je asi nejdůležitější Zdeňkovo sdělení. Této hospodě se totiž nedaří jen proto, že tu nikdo nemá moc představu, co dělat. V kuchyni se nesmí plýtvat penězi, nervy a časem.

V Bolce vaří retro asii ze sedmdesátek, k rybí omáčce čichli až v Ano, šéfe!

Ono by to šlo, je přesvědčen šéf

Přesto šéf věří, že i v Bruntále může být nádražka jako víno. A udělá maximum, aby ji v tomto duchu rozběhal. Vysvětlil, jak vařit, co vařit, v jakém pořádku a jak efektivně. „Když tu budu mít na tabuli ledvinky s rýží, tak si je objednám, je to klasika, pro mě je to dětství, kdy masa moc nebylo, dršťky jsou také skvělá věc. Na ně přijedu i z Prahy,“ konstatuje s nakažlivým nadšením a s radostí učí paní Martu opravdu poctivé hotovky.

„To jídlo musí být tak dobré, že vám ujede vlak,“ říká, když personál ochutnává, jak by se u nich mělo vařit. A všem opravdu chutná, v Bruntále se prý takhle nikde nevaří. Proč by nemohla být vyhlášená právě jejich nádražka? Pro cestující by to byl navíc opravdu bonus. A na úvodním videu se můžete podívat, jak by to v Bruntále na nádraží uměl roztočit právě Pohlreich.

Pohlreichova šumavská léčba šokem na Pláních. Drsný zátěžový test i restart

Vyšlo to, co myslíte?

Vzali si v Bruntále k srdci šéfovy tipy? „Děkuju za rady, za to, že jste byl ráznej. Mám nový tým, snad už to jde lepším směrem,“ vítá paní Marta Zdeňka. Nicméně ten chce hlavně ochutnat, aby si byl jistý, že jeho mise měla smysl. „No, aspoň je to teplé,“ konstatuje bez nadšení.

Zašli byste se po zhlédnutí Ano, šéfe! do nádražní restaurace v Bruntále najíst?

celkem hlasů: 1025
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pátek 31. října 2025. Anketa je uzavřena.

„To, co jsem tu viděl, mě nepřesvědčilo. Marto, vy máte v řízení podniku guláš. To na hvězdu není. Dejte si to tu do pořádku. A těšilo mě,“ rozloučí se v Bruntále, kde mohla být místní nádražka opravdu příjemným překvapením pro kohokoliv. Škoda…

Nicméně můžete ji vyzkoušet, paní Marta se snaží dál. „Dneska už máme nový tým, v době natáčení to nebylo úplně stabilní. Myslím, že nyní by výsledek byl lepší,“ věří si. A konstatuje, že za šéfovy rady a doporučení je opravdu vděčná. „Naučil mě, jak nenechat zaměstnance do všeho kecat, je dobré, aby na pracovišti bylo jasně dané, kdo je šéf,“ cení si jedné ze zásadních rad.

A své profesní sny a plány prý paní Marta stále tlačí před sebou. „Svých snů se nevzdávám, takže o penzionu s restaurací stále sním. V okamžiku, kdy bude vše fungovat, pozvu také Zdeňka a tím se to celé uzavře.“

Nepochopení a cenotvorný freestyle předvedli v Ano, šéfe! v pražském Suchdole

Vstoupit do diskuse (41 příspěvků)

Nejčtenější

KVÍZ: Jak se vyznáte v pěstování, skladování a použití česneku?

Ilustrační snímek

Česnek je surovina, bez kterého neuvaříte skoro nic, pokud tedy nejste zarytý pekař, který pracuje jenom se sladkými ingrediencemi. Důležité je vědět, jak ho vypěstovat, kterou odrůdu zvolit, ale i...

Ulovil majestátního tygřího pstruha. Příběh mladého muškaře z Otavy

Soutěž
Maxův vysněný tygří pstruh

Z mladického snu o muškaření se zrodil Maxův životní úlovek. Patnáctiletý rybář, který své první krůčky u vody udělal s dědou, zasvětil svůj čas zdokonalování techniky na Otavě, aby ulovil bájného...

Se slepicemi už se Kotek z farmy nehne. Zasadil brambory, udělal drenáže

Prima TV, Farma Vojty Kotka

Duben je měsíc, kdy se každý farmář rozhodně má co otáčet. Natož začínající, jak opět zjistil Vojta Kotek, který si původně plánoval, že manželčiny narozeniny na Apríla oslaví přímo v Kozárovicích ve...

Sýr jako klíč k prevenci demence? Japonská studie odhalila, jak ochránit mozek

ilustrační snímek

Nová studie přináší zajímavé zjištění: konzumace sýra jen jednou týdně by mohla pomoci snížit riziko rozvoje demence. Studie z Japonska naznačuje, že sýr by mohl mít ochranný účinek, který vědci...

Jezevčíci jsou symbolem vytrvalosti, odvahy a věrnosti. A pokoušou nejvíc lidí

Premium
ilustrační snímek

Malý, chytrý, odvážný. Dá se říct o vzhledu a povaze jezevčíka, jednoho z nejoblíbenějších psích plemen. Myslivci ho už ve středověku vyšlechtili k lovu jezevců, aby získali jejich sádlo s údajně...

Dědův malý podběrák na to nestačil. Životní souboj se 161centimetrovým sumcem

Soutěž
Tomáš Hovorka a jeho obří sumec

Tento příspěvek do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek poslal Tomáš Hovorka. Líčí jeden z nejúžasnějších a nejnáročnějších soubojů s rybou, který mladý rybář zažil. Ukazuje nejen vzrušení z...

12. listopadu 2025

Za kobrami do haďárny k Budějovicím. Mají tu největší evropskou sbírku

Kobra quinejská je unikátní druh, popsaný teprve v roce 2018. Dvorská zoo je...

Představte si, že na jednom místě v Česku můžete vidět dvacítku druhů kober, včetně kobry královské. A legendární mambu černou jako bonus k tomu. Stačí zajet do Dvorce v jižních Čechách, jen 15...

12. listopadu 2025

Mám ráda prvotní šok, základ je třídění a pořadí. Češka o mistrovství světa v puzzle

Premium
Historicky první mistryně světa v jednotlivcích ve skládání puzzle Jana...

Snad každý někdy doma skládal puzzle. Ale zkusili jste si sestavit obrázek na čas? Jana Ondroušková v tom patří k nejlepším na světě. „Pokud slyšíte cizí potlesk, víte, že první nebudete,“ říká v...

11. listopadu 2025

Mláďata roku. V pražské zoo se podařil odchov kriticky ohrožených želv

V zoologické zahradě v Praze se poprvé podařil přirozený odchov pěti orlicií...

V zoologické zahradě v Praze se poprvé podařil přirozený odchov pěti orlicií bornejských. Líhnutí kriticky ohrožené želvy a její chov je podle chovatelů velmi náročný. Vylíhlé orlicie proto v pražské...

11. listopadu 2025  14:14

Hrabat, nebo nehrabat. Odpověď na otázku, kdy je listí vaším spojencem

Není nutné mít pod kontrolou každý lísteček. A když už listí uklízíte, využijte...

S příchodem listopadu se zahrada promění v galerii zlatavých a karmínových barev, ale s krásou přichází i věčná zahradnická otázka. Zatímco Shakespearův Hamlet řešil, zda „být, či nebýt“, majitele...

11. listopadu 2025

Zanedbali kastraci a nezvládli děsivé množení. Záchranáři jim odebrali 80 psů

Záběry ze záchrany

Záchranáři vyzvedli z domu v hrabství Bedfordshire 80 psů a jednu kočku. Šlo o to, že z původních dvou psů, které majitelé opomněli kastrovat, se tato smečka rozrostla do obřích rozměrů a jejich...

11. listopadu 2025

Lógr si sušte. Na zahradě funguje jako hnojivo, vylepšovač půdy i repelent

Prima TV, Zahradnice po ruce, Lenka Eywa, lógr. využití, zahrada

Jasně že kávovou sedlinu neboli lógr můžete do kompostu nebo vermikompostéru přidávat celou zimu. Ale také ho lze sušit a na jaře budete připraveni odpuzovat i sezonní škůdce. Každopádně lógr není...

11. listopadu 2025

Jasná obloha je roztouží. Musím odhadnout povahu jelena, líčí šampion ve vábení

Premium
Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže...

Tomáš Třeský je mistrem republiky ve vábení jelenů. Jejich hlas dokáže napodobit tak, že zmate i zkušené dvanácteráky. „Jednou ke mně přišel tak blízko, že bych na něj skoro dosáhl. Vidět troubícího...

10. listopadu 2025

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku.

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji do trouby večer o den dříve a máte sváteční oběd jako malovaný.

10. listopadu 2025  16:27

Z pastviny až na evropské pódium: Příběh Ekofarmy Kateřina

Ve spolupráci
Farma Kateřina

Rodinná farma manželů Loosových v Krušných horách začala nenápadně – jednou krávou a velkou vírou ve smysluplné ekologické hospodaření. Dnes se stará o stádo čítající až 150 kusů plemen Limousin a...

10. listopadu 2025

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Cukrář Maršálek podlehl kouzlu zeleného čaje, je fajn i do rýžových knedlíčků

Josef Maršálek si zajel přímo do čínského Nanchangu, tedy do srdce světové...

Čaj jako jeden z nejstarších nápojů světa provází miliony lidí každý den, přesto jeho skutečné kouzlo zůstává mnohým skryto. Objevte svět podmanivých chutí, vůní a příběhů od indického Ásámu po...

10. listopadu 2025

KVÍZ: Jak se vyznáte v pěstování, skladování a použití česneku?

Ilustrační snímek

Česnek je surovina, bez kterého neuvaříte skoro nic, pokud tedy nejste zarytý pekař, který pracuje jenom se sladkými ingrediencemi. Důležité je vědět, jak ho vypěstovat, kterou odrůdu zvolit, ale i...

vydáno 10. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.