Úterý 18. února 2020, svátek má Gizela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 18. února 2020 Gizela

Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

aktualizováno 
Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak pragmatickým přístupem a neochvějným přesvědčením, že když ty jejich smažené sýry, krokety a burgery s kousky spáleniny z grilu lidi „jijó“, není co řešit.

Do kempu vyrazil štáb pořadu Ano, šéfe! poprvé a zamířil přitom rovnou na jižní Moravu do Pasohlávek na břehu Nových Mlýnů, kde mimo sezonu žije zhruba sedm set obyvatel. Ne tak v létě, kdy tu tráví dovolenou několik tisíc lidí najednou, takže se místních šest hospod má co otáčet.

Fotogalerie

Tuhle příležitost chytá každoročně za pačesy Tlusťoch, původně sklář, který se mimo sezonu živí na stavbách. V létě ale vždy sežene dohromady osvědčený tým, který smaženým jídlem krmí a pivem nalévá každého, kdo do jeho hospody u Tlusťocha zavítá.

Doslova chléb a hry. Protože vedle smažených sýrů, bramboráků a kroket tu podávají třeba i smažené kousky chleba či steaky z klokana tvrdé a začouzené tak, „jako by z tý Austrálie dorazil na vejfuku“. K tomu hraje disko a DJ (bydlící stejně jako ostatní personál celé léto ve stanu za hospodou) povzbuzuje děti i dospělé tu při závodech ve skákání v pytli, tu při tancování na lavičkách.

To chce čerstvé ryby do jednoho hrnce nebo na gril

Pohlreichovy návrhy, že v kempu u vody by bylo ideální hostům nabízet čerstvé ryby, Tlusťoch odráží, ač sám rybaří. Nedaleko přitom prosperuje restaurace gril Mušov (nazvaný podle zatopené obce, která tu stávala), kde si šéf dá výborného candáta připraveného na grilu se zeleninou a bylinkami.

Nejen, že to je na léto a k vodě ideální lehká a zdravá kuchyně, ale z Pohlreichova pohledu to obnáší i snadnější přípravu než každodenní obalování smažených sýrů, krájení cibule či loupání a strouhání brambor na bramboráky a jejich smažení. „On vydrží na rybách, já vydržím na smažáku,“ kontruje svérázný sklář a stojí si na svém.

Šéf se samozřejmě snaží Tlusťochovi předvést, že může hostům připravovat klasiku, čerstvou a se zeleninovou přílohou. Třeba řízek se zelným salátem, čerstvá jatýrka, nebo knedle s dýňovým zelím, specialitou to místní kuchařky Květuše. Velké iluze si ovšem nedělá a ani se nedokáže moc zlobit.

Jak se přesvědčili diváci při pondělním premiérovém vysílání 2. dílu již VII. řady pořadu Ano, šéfe!, zarputilost Tlusťocha je naprosto odzbrojující.

Ze svého pohledu totiž hospodu vede dobře a nikdo mu to nevymluví. A nakonec před ním šéf i smeká. Za to, že nerezignoval, když přišel o práci v oboru, ale maká. A dokáže sehnat - byť na sezonu - práci i pro dalších pár lidí. Aby společně nakrmili ty, kteří to prostě „jijó“ a basta. A za rok přijedou zase.

Autor:
  • Nejčtenější

VIDEO: Dělají to blbě, ale vůbec o tom nevědí. S Pohlreichem U Václava

Tady je všechno špatně, myslí si Zdeněk Pohlreich, když v převlečení za instalatéra navštíví hostinec U Václava v...

Místo chemie nasaďte predátora. Zatočí s roztoči hubícími stromy i keře

Ačkoli je skutečné jaro ještě daleko, je právě nyní nejvyšší čas poskytnout rostlinám na vaší zahradě přírodní zbraň...

I čivava je pes. Potřebuje socializaci a bez pravidel přeroste přes hlavu

Pro spoustu lidí je kukuč čivavy s velkýma očima roztomilost sama. Hýčkají si ji jako miminko a nemají potřebu ji...

KVÍZ: Mořský jednorožec i vosa bez křídel. Co víte o neznámých zvířatech?

Každý pozná psa a kočku, každý ví, jak vypadá holub nebo lev. Někteří živočichové jsou však trošku opomíjení, málo...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jak na kachnu, kterou ohromil módní návrhář Berky porotu v MasterChef

Návrhář Pavel Berky se pustil do vaření v soutěži MasterChef, která nedávno odstartovala na Nově, a sklidil obrovský...

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...

  • Další z rubriky
Premium

Mák nikdy chybět nebude. Lidé musí chodit na jistotu, říkají restauratéři

Dlouholetí kamarádi Martin Makovička a Petr Flek se potkali v legendární pražské restauraci Brasileiro. Zatímco Martin...

Premium

Mám ráda dezerty, ale sama nepeču, říká herečka a moderátorka Bebarová

Tereza Bebarová mě pozvala k sobě domů a už od vstupních dveří bylo jasné, že místo, kde bydlí, je prolnuté harmonií....

VIDEO: Superšéf Pohlreich se v Mostě snažil dokázat, že nic není nemožné

Ani nemusíte být fanoušky seriálu Most!, abyste odhadli, jak to vypadalo v nejlepší mostecké pizzerii předtím, než to...

Odvrácená strana pokojových rostlin. Některé cestují i přes půl světa

Předpokládá se, že pěstování pokojovek přispívá ke zlepšování duševní pohody a pozitivní energie. Podle odborníků je...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz