Středa 1. dubna 2020, svátek má Hugo
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 1. dubna 2020 Hugo

VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

aktualizováno 
Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do spousty dalších aktivit. I do restaurace, která určitý potenciál má. Majitelé však nesmí šetřit na nesprávném místě - na vybavení kuchyně.

Vchod z pasáže a podnik v prvním patře. Pohlreich vidí prokletí restaurace Gril & Bar Amerika ještě dříve, než tam vstoupí. Jinak se podnik tváří poměrně životaschopně, překvapí ho třeba burgery, na které si tu sami pečou bulky.

Personál se ho snaží ošulit - na pokyn majitelů - domácími hranolky, které nejsou tak úplně domácí, což se velice rychle provalí. Majitelé, kteří na jednu stranu zdůrazňují, že šéfa nezvali, se na něj stejně snažili zapůsobit.

Fotogalerie

Do kuchyně ho bez problémů pustí, jeho připomínky vítají. Nakonec se ukáže, že štáb pořadu Ano, šéfe! jim do podniku pozval někdo z rodiny, aby jim pomohl.

„Máte nějaký prachy? Chcete od nich dobrou práci?“ uhodí Pohlreich na jednoho ze spolumajitelů v kuchyni, kde kuchaři při zátěžovém testu marně bojují s místem, nevyhovujícím vybavením a špatně nastavenými pravidly.

A vysvětluje, že v kuchyni by to mělo vypadat v podstatě stejně jako v klenotnictví, které mají pánové o patro níž. Protože je ve finále jedno, jestli prodáváte šperky nebo hotová jídla.

Nicméně Pohlreich nikoho nesoudí, podstatný je pro něj výsledek. A v Chomutově to nakonec vypadá, že se šéfovi podaří propojit dva zcela rozdílné světy, jež k sobě do té doby nedokázaly najít cestu.

Majitelé až díky návštěvě šéfa pochopili, že je v kuchyni nutné vytvořit takové podmínky, aby se tam lidem dobře pracovalo. A Pohlreich jim to svým osobitým způsobem ukázal. Protože jen v případě, že bude spokojený personál, dočkají se majitelé z kuchyně odpovídajícího výsledku.

A zřejmě to zafungovalo. Bratři, kteří si v podnikání nechtějí nechat ujít korunu, rádi zainvestují, aby se dočkali ještě lepšího výdělku. V Chomutově na tom jejich zaměstnanci i hosté zřejmě vydělali také. Aspoň šéf jejich kuchyni - po přepadovce po pár týdnech od svého odjezdu - ohodnotil hvězdičkou.

Hned první díl již VII. série pořadu Ano, šéfe! odvysílaný v pondělí večer tak ukázal, že i české hospody mají šanci na změnu k lepšímu.

Autor:
  • Nejčtenější

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že hodně lidí se...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si pomoct. Důkazem je...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete upéct i doma. Je to...

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně, další přírůstek je na cestě

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně. Matkou nového přírůstku do Údolí slonů je slonice Tamara. Odpoledne...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Otázky a odpovědi: V době koronaviru si dávejte pozor na domácí mazlíčky

Opatření proti šíření nového typu koronaviru dopadají i na majitele zvířat, prokázáno už totiž bylo několik přenosů z...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

  • Další z rubriky
Premium

Běhám jedině proti větru, zkrátka žiju podle počasí, říká Dagmar Honsová

Vystudovala biometeorologii, předpovědím počasí se profesně věnuje už patnáct let. Bez velkého rozmýšlení vám řekne,...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si pomoct. Důkazem je...

Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům

Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív rozjel prodej jídla s...

Co uvaří i děti: špagety s rajčaty svedou, i když musíte do práce

Mnoho rodičů musí nechat děti doma samotné, kde se musí o oběd postarat samy. Větší děti to mohou zvládnout poměrně...

Najdete na iDNES.cz