Akademie grilování 2022
I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně
Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho kolega Daniel Govoni ukážou, jak si na grilu udělat nevšední pomalu dušené srnčí ragú na víně s kořenovou...
Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr
Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým masem je dobrota, na kterou se mnozí z vás těší celý rok. Dnes vám proto pipMaster s Danielem ukážou,...
Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou
Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci světem grilování pipMaster s Danielem ukážou, jak si na grilu udělat nejlepší kousek tohoto...
Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie
Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové rolky plněné sýrem a slaninou se staly místním hitem a najdete je snad na všech trzích Apeninského...
Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování
Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na dřevěném uhlí. Dnes vám proto průvodci akademií ukážou, jak si na grilu udělat pstruha v netradičním...
Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu
Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci chuti navíc. Zejména ta v asijském stylu, jejichž snadnou přípravu vám dnes ukážou průvodci grilovací...
Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří
Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodci ukážou nevšední přípravu camembertu obaleného v mletém mase a slanině se salátem z...
Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto
Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v nejlepší steakové restauraci, pipMaster David Kubricht zase každý týden radí lidem na internetu, jak si...
Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami
Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje o něm, že ho nejde ničím nahradit. Obzvláště ten z grilu, špikovaný česnekem a feferonkami, který...
Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy
Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený recept na dobrou italskou pizzu z grilu, kterou zvládne udělat úplně každý.
Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku
V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma udělat pochoutku z kusu vyzrálé kotlety ve stylu britského barbecue s variací konfitovaných mrkví a...
Kachní prsa jsou hitem všech letních grilovaček. Omáčka je vystřelí do nebe
Dnešní recept potěší všechny milovníky kachen a grilovací nadšence. V dalším dílu akademie vám David Kubricht ukáže, jak na grilu připravit šťavnatá kachní prsa s hořčično-medovou omáčkou a...
Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu
V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z bůčku. Tuto jednoduchou a dokonalou chuťovku k dobře vychlazenému pivu si prostě zamilujete.
Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády
V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na přípravu dokonalého rib eye steaku s omáčkou z černého piva s hořkou čokoládou a špízem z brambor ve...
Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje
Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci ukážou, jak za pomoci barbecue techniky připravit burger z trhaného hovězího masa v klasické bulce...
Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek
Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana oblíbenou pochoutkou pikantní kuřecí křidélka. Receptů i variant na ně existuje spousta, ale ta...
Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak
Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se jmenuje Char Siu. Kdo má totiž rád vypečený a lepkavý vepřový bůček, určitě by měl vyzkoušet dnešní...
Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu
Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou připravit trošku jinak, v asijském stylu. Mistři grilu David Kubricht a Daniele Govoni ukážou, jak...
Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá
Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám David Kubricht ukáže, jak na americký Pork Belly Burnt Ends. Jsou to pomalu zauzené kořeněné kostky...
Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak
Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční úpravě než na Velikonoce. V dnešním dílu grilovací akademie vám David Kubricht ukáže, jak si je...
Nejen buřty můžete udělat na pivu. Zkuste to na grilu s bůčkem a krkovicí
Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš známou variantu s bůčkem a krkovicí zauzenými v grilu a na černém pivu.
Spatchcock kuře ugrilujete za polovinu času. Nejprve ho zbavte páteře
V dnešním dílu akademie vám ostřílení mistři grilu ukáží, jak si rychle a jednoduše připravit na grilu metodou Spatchcock kuře se salátem z grilovaných pomerančů a cibule. Seznamte se s takzvaným...
Mistři grilu ukážou, jak na ikonický burger Juicy Lucy se sýrem
Tvrdí se o něm, že je nejlepším burgerem v Americe, protože v sobě spojuje ideální poměr masa a sýru. V dnešním dílu akademie vám jeho průvodci ukážou, jak si na grilu připravit proslavený burger...
Chateaubriand steak s hruškovou omáčkou vám dodá sílu v novém roce
V novém roce budeme potřebovat hodně energie, proto si dnes s mistry grilu připravíme Chateaubriandův steak neboli prostě chateaubriand s hruškovou omáčkou.
Grilované koleno zaručeně rozpálí každou silvestrovskou oslavu
Blíží se silvestrovská noc plná jídla a pití a hodně lidí si doma navečer kromě jednohubek nebo chlebíčků dělá také vepřové koleno. Mistři grilu nám v dnešním dílu Akademie grilování ukážou, jak ho...
Vinná klobása a italská salsiccia jsou sestry. Vyrobte je zgruntu od střívka
V Česku nesmí o Vánocích na svátečním stole chybět tradiční vinná klobása, v Itálii zase jejich salsiccia. V adventním dílu Akademie grilování vás její průvodci pipMaster a Daniele Govoni provedou...
Tři druhy sendvičů uděláte na grilu na jeden zátah. Tip na předvánoční party
Chystáte se ještě před Vánoci uspořádat sešlost s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně připravit? Zkuste trio masových sendvičů podle pipMastera, chutnají perfektně i za studena a v grilu je...
K výjimečnému steaku patří vyladěné přílohy. Teprve pak ucítíte nebe
Grilovat lze kdykoli a kdekoli, tvrdí mistr grilu David Kubricht alias pipMaster, který svoje grily rozpálil na golfovém hřišti v pražské Hostivaři. V dnešním dílu Akademie grilování uděláme steak z...
Grilované masové koule ponořte do omáčky z rajčat. Přelstíte podzim
Sychravé podzimní počasí přímo vybízí k rozpálení grilu a přípravě vydatného pokrmu. S mistrem grilu si v dnešním dílu Akademie grilování uděláme grilované masové koule v rajčatové omáčce s...
Barbecue bůček je vrchol blaha, tvrdí mistr grilu. Podívejte se jak na to
Jak na pořádný barbecue bůček? Jaké suroviny zvolit k přípravě příloh? Proč je důležité si jídlo umět nejen dobře udělat ale i správně naservírovat? Vše vám prozradí naši průvodci v novém dílu...
Rozpálil gril uprostřed Vltavy a ukázal, jak na pravá americká žebra
Dnešní díl Akademie Grilování bude tak trošku netradiční. Konec léta si okořeníme projížďkou na unikátním houseboatu po nejkrásnějších místech historické Prahy a na grilu Kamado Joe si s pipMasterem...
Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou
Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří chtějí rychlý, jednoduchý, ale přesto neobvyklý recept se zajímavou kombinací surovin. V dalším dílu...
Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie
Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme vepřovou panenku s restovanými nudlemi a česnekovou barbecue omáčkou. Je to příležitost užít si panenky...
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu Grilovací akademie s šéfkuchařem Zdeňkem Křížkem a pipMasterem Davidem Kubrichtem na grilu Kamado Joe...
KVÍZ: Jak se vyznáte v grilování? Zasedněte do lavic Grilovací akademie
Grilování je celosvětový fenomén a způsob přípravy pokrmů nejen pro obyčejné nasycení žaludku, ale zároveň obřad, kdy se zamýšlíme nad tím, jak se od pradávna připravovalo jídlo na otevřeným ohněm....
Picanha na grilu zní exoticky, ale je to vlastně jenom hovězí kýta se salsou
Ten kus masa zná každý, kdo někdy ochutnal rakouskou specialitu tafelspitz. Spodní šál zadní hovězí kýty je ovšem také skvělý na přípravu picanhy, krájené jako roastbeef, která bude ozdobou každé...