VIDEO: Korková nástěnka ze starých špuntů pro milovníky vína

aktualizováno 
Špunty od vína nevyhazujte. Můžete je použít na stavbu netradiční nástěnky.

Ze starého nové, navíc sloužící jinému účelu. To je krédem moderátorky pořadu Kutiholka Móniky Ullmanové. Ukazuje, jak ze starého servírovacího podnosu snadno vyrobit originální korkovou nástěnku. Nesmíte ale zapomenout trpělivě kupovat víno a schovávat špunty. 

Postup krok za krokem

Podnos si pořádně očistěte, hlavně rám, protože se bude barvit. Mónika ho stříká barvou ve spreji, ale stejně tak můžete použít štětce a klasické barvy na dřevo. Místo jednobarevného nátěru klidně barvy kombinujte.

Ze své zásoby zátek vyberte takové, které mají přibližně stejnou velikost. Je vhodné seskládat si je na podnos na zkoušku, abyste věděli, jak budou pasovat, zda nebude třeba některý ze špuntů seříznout.

Natřete dno tácu lepidlem na dřevo a pečlivě špunty seskládejte a přitiskněte na dno podnosu. Nechte zaschnout. Nakonec na podélnou stranu zezadu připevněte dva háčky na obrazy a nástěnka je hotová.

Pořad Kutiholka, kde se Mónika Ullmanová snaží ze starých nepotřebných nové, můžete sledovat na kanálu Spektrum Home.

Autor:
  • Nejčtenější

Tragédie v přírodě. Žirafa usmrtila své mládě při obraně před lvicí

Scénu nafotil jihoafrický fotograf Mike Dexter, který zároveň působí jako průvodce v přírodních parcích. Žirafa se...

Premium

Kouzlil u Horníčka, Hlaváčové zničil kytku. Teď zametám, říká Větvička

Přestože Václav Větvička už překročil osmdesátku, denně dojíždí do zámeckého parku ve Štiříně, který deset let vedl....

Musíme se vrátit k přírodě a pěstovat potraviny pro obživu, říká Cílek

Výkyvy počasí jsou v posledních letech stále častější a rady si s tím nevědí ani přední odborníci celého světa. Podle...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá tradiční podzimní ovoce,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive Chef Hotelů Akademie....

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Premium

Špičkový výrobek i po letech funguje. Kvůli hloupé chybě je však k ničemu

Snoubení spotřební elektroniky a počítačů provázely porodní bolesti, které jsou z dnešního pohledu absurdní a...

  • Další z rubriky

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

První glóbus vyrobil náhodou, teď Brit prodává unikátní díla za miliony

Brit Peter Bellerby chtěl před lety darovat svému otci ke kulatinám glóbus. S nabídkou na trhu však nebyl spokojený, a...

Původně byli maséři, teď se rozhodli spojit terapeutiku se surfováním

Portugalec João Miguel a Češka Kristýna společně pracují jako maséři. Ale zároveň milují surfování a rádi dělají...

Najdete na iDNES.cz