Nejvyšší čas pro výrobu adventního věnce. Snadno a rychle krok za krokem

aktualizováno 
Už za týden se bude zapalovat první adventní svíčka, proto je nejvyšší čas vyrobit si věnec. Jeho výroba není náročná a na rozdíl od těch kupovaných si jej můžete vyzdobit podle svého.

Advent se blíží, je nejvyšší čas vyrobit věnec. | foto: Playtvak.cz

Základem věnce je korpus. Ke klasice patří slámový, podle průměru jej koupíte do padesátikoruny. Ale na trhu jsou například i polystyrenové nebo plastové, ty stojí ještě méně. Jaký zvolíte, je v podstatě jedno, protože nakonec není stejně vidět. Ale pro pocit zachování tradice asi stejně zvolíte slámu – jako Hodinový manžel Jirka Houf z Playtváka.

Fotogalerie

Než začnete tvořit, zajděte ještě do železářství a kupte tenký vázací drát v zelené barvě, někdy se prodává i v papírnictví. Zelený proto, aby se ztratil ve chvojí, kterým budeme korpus obalovat.

Houf také připomíná, že až budete korpus omotávat, dejte si tu práci a dobře utahujte, aby se vám výrobek nerozpadl. Když budete napojovat jednotlivé větvičky, podkládejte je pod už částečně připevněné, aby nebylo napojení vidět.

Pak už jen zbývá věnec nazdobit. Je výhodné nelepit svíčky přímo na věnec, ale připevnit je do držáčků. Jsou pak stabilnější a snižuje se nebezpečí požáru. A nakonec opět přijde na řadu tavná pistole, která elegantně dokáže cokoliv přilepit. Sušené citrusy, badyán, skořici, skleněné ozdoby...

Pokud ji nemáte doma, možná by výroba mohla být prvním impulzem k pořízení, malé pistole se prodávají už od dvou stovek a v domácnosti se rozhodně neztratí.

Zde se můžete podívat na všechny díly Hodinového manžela.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít nechtěl. Všechno,...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Další z rubriky

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Hledám zmizelé příběhy, říká tvůrce legendárních papírových modelů

Architekt a tvůrce legendárních papírových vystřihovánek Richard Vyškovský

Jeho populární papírové modely pobláznily generace českých dětí. Architekt Richard Vyškovský je legenda vystřihovánek,...

Najdete na iDNES.cz