Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Anna Grosmanová

Blogerka a foodblogerka Anna Grosmanová se rozhodla prozkoumat, jak se vaří klasická česká kuchyně.

O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle

Premium

Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě foodblogu, fotografování na farmách nebo třeba přípravě gastronomického festivalu Restaurant Week. S...

2. března 2024

Byly postrachem školních jídelen. Když je uvaříte poctivě, získají reparát

Kmínová polévka nebo třeba plíčky na smetaně. Mnozí mají k těmto jídlům odpor kvůli vzpomínkám na jejich provedení ve školních jídelnách. Přitom doma si je můžete uvařit velmi chutně, připomíná...

14. listopadu 2021

Klecové chovy mohou být pro zvíře šetrnější než farma, říká food blogerka

Premium

Jako blogerka na sebe Anna Grosmanová poprvé upozornila ambiciózním plánem uvařit všechna jídla podle kuchařky Marie Sandtnerové. Loni se během jarní krize začala víc věnovat svému oboru, tedy...

11. ledna 2021

Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka

Premium

Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka se tehdy rozhodla „převařit" celou českou kuchařku Marie Sandtnerové. Od té doby je z ní absolventka...

5. srpna 2020

Češi na vlně limonád. Točenou nabízí polovina lokálů, čtvrtina dělá domácí

Česko zažívá boom limonád všeho druhu. Jejich spotřeba stále roste, a tak není divu, že se na žádaném nápoji snaží každý vydělat. Renesanci zažívají malé sodovkárny, limonády se objevují v nabídce...

28. července 2018

Vařila jsem na táboře. Se třemi hrnci jsem zvládla i vepřo knedlo zelo

Blogerka Anna Grosmanová se vrátila ze čtrnáctidenního tábora, kde vzhledem ke své pověsti výborné kuchařky vařila pro třicet lidí. Pro mnoho rodičů je těžké představit si, co děti na táborech jedí....

23. července 2015

Mladí milovníci pomalého jídla shánějí rozbité hrnky. Sázejí bylinky

Zachraň hrnek! je nejnovější akce odnože celosvětového hnutí Slow Food. Mladí nadšenci právě zaseli jarní bylinky do sadbovačů a na konci května je v sesbíraných hrníčcích udají na farmářských trzích.

31. března 2014

Výsledky soutěže o nejlepší cukroví: vybíráme deset vítězek

Ze zhruba stovky receptů na pečené i nepečené cukroví, které jste zaslali do naší vánoční čtenářské soutěže, jsme vybrali deset nejzajímavějších. Najdete mezi nimi slepovanou klasiku i méně obvyklé...

10. prosince 2012  16:28

Za půl hodiny máte chřestovou polévku i svítek podle Sandtnerové

Blogerka iDNES.cz Anička Grosmanová má projekt: Uvařím celou Sandtnerku. Studentka, která se rozhodla vyzkoušet, zda lze i dnes vařit podle dnes již klasické kuchařky, se inspirovala sezonou chřestu,...

9. května 2012

Blogerka iDNES.cz vaří kompletní Sandtnerovou. Už má 180 receptů

Studentka Anna Grosmanová se rozhodla prozkoumat, jak se vaří klasická česká kuchyně. Inspirací jí byl film Julie a Julia s Meryl Streepovou a Amy Adamsovou.

7. července 2011

Proč nejsou blogy českých žen zajímavé čtení

Ne každá osoba, která se vyfotí s pohledem raněné laně a v šatech přes džíny, je módní blogerka. I to je jedna z hloupostí, které brání tomu, aby se z českých ženských blogů stalo zajímavé čtení a...

29. června 2011  13:11