náhledy
Stanislav Petříček vystudoval vojenské gymnázium a vojenskou akademii, armádu ale opustil.
Autor: Dan Materna, MAFRA
Začal podnikat a přibývat na váze. Během roku vystřídal pět velikostí kalhot.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Začal mít strach, jak by mohl za pár let dopadnout a zkusil se sebou něco udělat.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
"Měl jsem kolem čtyřicítky, na váze metrák a večer jsem luxoval ledničku," vzpomíná Stanislav Petříček.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Nejprve přestal jíst maso a nakonec přestal jíst úplně.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
"Začal jsem si postupně uvědomovat, že nechci skončit tak, že začnu brát jeden, dva či deset prášků, abych s přibývající váhou řešil zdravotní potíže a skončit nakonec v domově důchodců s pohledem do stropu," říká podnikatel.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Hladovku vydržel neuvěřitelných 33 dnů a proměnilo mu to život. K lepšímu.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Rostlinná strava ho zklidnila a nabila energií.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Recepty vymýšlí jeho manželka. "Její jídla mi chutnají, smekám před ní," říká Stanislav Petříček. Trojhránky s brokolicovo-hráškovým salátem jsou jedním z nich.
Autor: bistRAWveg
Mrkvový karbanátek a špagetové duo. Složení: karbanátek: mrkev, slunečnicové semínko, kešu ořech, cibule, petrželka, psyllium, mořská sůl, bílý pepř, agáve sirup špagety: mrkev, bílá ředkev, kešu ořech, jablečný ocet, kurkuma, zázvor, lahůdkové droždí, černá sůl, petrželka
Autor: bistRAWveg
Čevabčiči a salát s hořčičným dresingem Čevabčiči: vlašský ořech, petržel, slunečnicové semínko, lněné semínko, sušené rajče, rozinka, cibule,soj. omáčka tamari, kmín, majoránka Salát: cuketa, mrkev, okurka, červené zelí, paprika, kešu ořech, panenský olej, hořčičné semínko, jablečný ocet, agáve sirup, kurkuma, mořská sůl, petrželka
Autor: bistRAWveg
"Máme doma plnou ledničku, testuji neustále. Děláme všechno – od sladkého a dortů, přes polévky až po hlavní jídla," říká podnikatel a majitel společnosti provozující bistRAWveg v Liberci a dalších RAW podniků v Česku.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
"Vývojová kuchařka je má manželka, vezme deset receptů a udělá svůj vlastní jedenáctý. Nedělá to ale sama, má tým lidí," říká Stanislav Petříček.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Fíkovo-čokoládová tartaletka korupus: fík, slunečnicové semínko, kokos, skořice čokoláda: kakaové máslo, nepražené kakao, kokosový cukr, kešu ořech, agáve, sirup, skořice, mořská sůl, kajenský pepř, kakaové boby, ovoce
Autor: bistRAWveg
Mrkvovo-petrželová polévka Složení: mrkev, petržel, kešu ořech, olivový olej, umeocet, citron, majoránka, nové koření, bílý pepř, mořská sůl, agáve sirup, petrželka
Autor: bistRAWveg
Stanislav Petříček je od roku 2014 popularizátorem myšlenky Zdraví začíná jídlem.
Autor: archiv Stanislava Petříčka
Je ženatý a má čtyři děti.
Autor: Dan Materna, MAFRA