Diskuse k článku

Suší maso pro vojáky i sportovce a chtějí dobýt Evropu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a87n 52P42i60n79d75l28i81k

14. 1. 2019

biltong je trochu jiný způsob sušení a ochucení masa než jerky.

Mně osobně biltong nechutná, cítím z něj ocet.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

Š54á13r28k49a 13M14a38t44y27á59š98o23v83á

14. 1. 2019

hoši,jukněte na FB,tam j ezaložená skupina těch,co suší maso doma a nic proti Vám, někteří ho mají mnohem chutnější.....

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

R18o46s24t90i65s81l42a95v 27B71ě65l35á95č

13. 1. 2019

Ahoj kluci. Držím vám také palce, mj. za odvahu srovnávat se s J Links Jerky firmou. Ještě sice nevyrábíte tolik sušeného masa jako české Indiana Jerky ale třebas jednou budete. Ale Indiana Steak Bar Pepper vyrábíte a Indiana s.r.o. jej dodává do Norské armády, to je pravda.:-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P51a54v15e41l 14S30o95b48o76t13k36a

12. 1. 2019

Sušené maso je známo tisíce let.

Jenže voják potřebuje hlavně vodu a munici.

To kdyby se podařilo vyřešit, aby nebyly tak těžké, to by bylo něco!!

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J79i75ř36í 49N71o24v29á17k

12. 1. 2019

Na lyže - když už - mažu raději vosky.

13 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J65i60ř40í 90N68o87v32á94k

12. 1. 2019

Žádné KPD, ale KDP (konzervovaná dávka potravin), zvané kádéčko.

Autorka nebyla na vojně ;-D

15 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

L26u79k23á13š 72Š57m50a70t56l77á21k

12. 1. 2019

Autorka spíš zná PKD, tak to celé popletla ;-D

3 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

O22l66g11a 87S93v70o21b52o97d24a

12. 1. 2019

V Jizni Africe se susene maso bezne prodava jako Biltong. Je prirodne susene bez chemikalii, jen trochu soli a koreni, zvlaste koriandr. Susene hovezi, pstrosi z ruznych antilop.

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J44i82ř30í 77N91o81v98á58k

12. 1. 2019

Sůl (NaCl) je taky chemikálie. ;-)Byť přírodní.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

V60l31a16d53i38m16í76r 76F24i28b33i66g10e38r

12. 1. 2019

Všechno je přírodního původu i jedy

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P33a15v36e25l 88M38a74l29ý

14. 1. 2019

Citace : "Susene hovezi, pstrosi z ruznych antilop." .. tak to mne dostalo .. :) .. nemusím okusit, stačilo by mi se jen podívat jak vypadá ten pštros z různých antilop :) :)

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J91i63ř94í 22P95o68k92o97r88n87ý

12. 1. 2019

pamatují armádní stravu z osmdesátých let, čtyři zatavené konzervy v zelené fólii, vepřové ve vlastní šťávě, lančmít, játrová paštika , ale tu čtvrtou už nevím, a půlka chleba :-D

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K77a45m62i72l 27M87o98r11c59i70n65e83k

12. 1. 2019

Např.. Hovězí na kmíně., to s dvěma masovým a bylo pro,, boj. Linii,,, jinak Bučková pomazánka, nebo moučník, rybičky v oleji...

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M37a18r84t68i62n 37Š23u96l69c

12. 1. 2019

Nebyl v té čtvrté tvarohový dortík? Nebo něco podobného sladkého jako dezert?

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J12i89ř67í 33N26o65v60á70k

12. 1. 2019

A mezi konzervami žvýkačka! To si vojáčci užili. ;-D

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J98a16r14o68m22í91r 78P66o34p19l15e11r

12. 1. 2019

Jmenovalo se to kdd konzervovaná denní dávka. Teď jsem si koupil stojí sto korun, čtvrtá je hovězí.

0 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J68i80ř33í 37F16o30g58e75l

12. 1. 2019

Ne, jmenovalo se to KDP, tedy konzervovaná dávka potravin.

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J85i64ř43í 61H91r12a43c84h31o14v25e56c

12. 1. 2019

Jo já jsem měl konzervu která byla o čtyři roky starší než já :-):-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J69a58n 56H71a59v95e88l97k51a

12. 1. 2019

To je fakt geniální sušení, že se u toho neztrácí tuk ani minerály :-).

2 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

D92a37n53i50e65l 37M20a74c88á13k

12. 1. 2019

v článkou je zmíněno, že se tím jejich sušením neztrácejí minerály a bílkoviny. O tuku nebyla řeč.... Ono v kýtě ho ani moc není že? ;-)

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

K57a64r33e46l 76M12a87l22í51k

12. 1. 2019

Ano naucit svet mlsat jerky je opravdu nesnadny ukol,protoze svet uz ho zna nekolik desitek let...no. Ale i tak hodne zdaru chlapci!

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

I42v31a93n74a 22P26r12o27v87a94z82n65í64k30o64v21á

12. 1. 2019

Nedělali to indiáni už před pár stovkami let?

3 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T74o39m13á37š 78T96a17t29í25č13e15k

12. 1. 2019

Maso se sušilo vždy a všude. Mezi Čechy nejoblíbenější sušené maso bude asi pršut, ale germánofilové si vozí z Německa Schwarzwälder Schinken, což je totéž v modrém. Kdo se octne občas v Rusku, neopomene zajít na pivo se sušenou rybou - ty se teda suší ve velkém i ve Skandinávii, ale to posezení u piva tam tak není.

Ale koneckonců si u nás suší maso hodně lidí doma samo, a to ve formě salámů (trvanlivých). Kdo má fištrón, kupuje Poličany, Lovečáky apod. dopředu a věší je na vhodné místo, aby "dozrály", přičemž samozřejmě taky vyschnou. Chuť je výrazně lepší než u čerstvě koupených. PS: Funguje to i u kvalitních klobásek.

6 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J37a37r62o96m47í79r 85P80o62p96l54e86r

12. 1. 2019

Salámy se školí ve stoupačkových šachtách �� viz Hrabal - Slavnosti sněženek ?

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T84o44m71á98š 10T58a10t30í84č36e39k

12. 1. 2019

Musím se přiznat, knihu jsem nečetl a z filmu si to nepamatuju.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

H57a85n84a 16D23o15s68t96á37l42o39v30á

12. 1. 2019

jerky nemají na evropském trhu tradici? 8-o

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

V63á90c50l95a80v 29K57a65f20t25a39n

12. 1. 2019

Taky mě to překvapuje. Na benzinkách si ho kupuji už pěkně dlouho.

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P82e51t52r 67M58a42c40h95á90č31e67k

12. 1. 2019

Tak když už 10x opakujte jejich obchodní značku, tak ty Jack Links už taky nemusíte opisovat.

Jinak jerky je bomba, pánům držím palce. Při cestách z Ameriky to pašuju domů co se vejde do kufru, tak třeba bude dobrá Česká alternativa :-).

4 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

H65a69n14a 49D65o26s71t55á57l16o65v86á

12. 1. 2019

Nemusíte pašovat, už dávno se dají koupit

3 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

V16l87a83d29i26m77í42r 68F79i24b54i87g25e91r

12. 1. 2019

Asi tam jsou cenově jinde, tak mu třeba ten kufr v rozdílu dá na oůlku letenky

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M47a13r36e32k 92K73a14r91a44f91f89a

12. 1. 2019

Ano za nekřesťanské peníze.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

F24i41l50i76p 35N94a22v14r18á82t86i43l

13. 1. 2019

Kouknul jsem na amazon, za kolik se to tak prodává. 6x 62,4 gramu vyjde po slevě na 22,8 USD, takže ten 25 gramovej pytlík, kterej se u nás prodává za 55 Kč, by vyšel na ca 33 Kč. Ten 62,4 gramovej pytlik tedy vychází na ca 84 Kč, v ČR se dá koupit za 118 Kč

No jeje, sleva jako kráva. Mámo, budem bohatý!

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

V87á51c80l98a83v 64K38a46f21t74a61n

12. 1. 2019

Vždyť to je léta běžně dostupné v každém druhém marketu :)

2 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P34a36v63e67l 90N33o45v38o62t88n16y

12. 1. 2019

Susene maso (jerky) je zde v USA dost popularni. Prodava se na kazde benzince. Je to, ale vetsinou takova sladka, draha chemie. Zacal jsem si je tedy delat sam v male elektricke susicce a je to parada. Beru si to ted sebou na hiking, ryby a lyze a je to uplne to nejlepsi. Par malych kousku vas perfektne nasyti a vyborne to chutna i k pivu. Par mych znamych nejdrive neverilo a ted vsichni loudi, ze chteji jeste.R^

10 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

T22o69m59á81š 45D36v13o17ř25á17k

12. 1. 2019

Já ho taky dělám, je s tím trochu práce, ale stojí to za to. Věršinou to ale "smrdí málem", protože z 2kg masa je mistička...:-P

1 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P81e73t88r 21P27a22t78o65č80k34a

12. 1. 2019

Haha, sušené maso se už prodává v obchodech už přes 10 let...

12 1
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

R97o90m95a22n 24K46r88a10t44o58c11h50v17í84l

12. 1. 2019

Asi, ale já to moc nezaregistroval.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

Š44t64ě90p11á89n 48K35o92p61ř81i67v55a

12. 1. 2019

Tak "suší", jo? Tak to je fakt nejvíc...

1 8
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P38e68t98r 37H33o24c25h98m16a76n

12. 1. 2019

Ano, (oni) suší maso pro někoho, co se vám na tom nezdá?

11 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M20i57c40h38a51l 67N51o34v16a91k

12. 1. 2019

zase karcinogenni dysitan sodny (E250) ... sorry tohle si nechte :)

8 11
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

R35o63m27a65n 40V20i19t51h64o97u63s

12. 1. 2019

A na ten dusitan jste přišel jak? Vlastním nezávislým testem?

10 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

A72l96e98n46a 82P33e33t11r69u

12. 1. 2019

koukám namátkou na složení jejich výrobků a dusitan sodný (ani draselný) tam nikde nevidím, kde jako má být?

a v konkrétních masných výrobcích být musí, jinak je takový ošklivý následek jménem botulismus

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

R21o65m26a92n 40V84i19t64h84o17u37s

13. 1. 2019

"Musí" není ten správný výraz. Ale používá se a v nízkých dávkách je obecně tolerován, neb případný botulismus má podstatně horší následky. A jiný vhodný konzervant není běžně dostupný. Nicméně, není až takový problém koupit šunku či špekáčky bez dusitanů. Ale cena je holt vyšší a trvanlivost menší.

0 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

P31e70t57r 13J72u70r45k64a

12. 1. 2019

U AČR neuspějí, tam jsou všichni velmi spokojeni s konzervami od Hamé ;-D Hlavně teda rozpočtáři z logistiky.

Je to ale pěkně paradoxní, Norové pojídají kvalitní maso od české firmy, Češi nadavují nad konzervami firmy s norskými vlastníky...

28 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

L35e25o77p26o81l52d 19P86r29o72k34e73š

12. 1. 2019

A proč v době míru , jedí vojáci konzervy a sušené maso?

1 9
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J20o48s95e36f 49M55i89k43i69n

12. 1. 2019

No musíte mít ve skladu zásoby na válku, které před uplynutím záruční doby musí někdo sníst, aby se nezkazily a mohl jste doplnit nové

19 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

J61a16r77o93m62í98r 46P81o30p30l10e79r

12. 1. 2019

A ještě jsou nějaké přesuny, cvičení a kdy není v dosahu kuchyně.

4 0
 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít