náhledy
Pavel Holeček vede všech patnáct řeznictví řetězce hypermarketů Globus
Autor: Michal Šula, MAFRA
„Každý den přivezou čerstvé maso z jatek, my ho nabouráme, připravíme a v sedm osm, když otvíráme, si ho lidé mohou koupit. A u uzenin je to podobné,“ přibližuje práci řezník Holeček.
Autor: Michal Šula, MAFRA
„Když je hezky, navýšíme ráno přípravu masa na grilování, pokud se během dne udělá ošklivo, dáme na pult více masa na omáčky a polévky, protože lidé na ně budou mít chuť a čas je vařit.“
Autor: Michal Šula, MAFRA
„Ráno tu z čerstvého masa vyrobíme a vyudíme párek a večer ho můžete mít na talíři.“
Autor: Michal Šula, MAFRA
„Každý rok přinášíme novinky, čekáme na reakce a teprve pak to vybubnujeme. Například játrový sýr si lidé oblíbili až na několikátý pokus. Stejně jako klobásy na grilování nebo zajímavé řezy hovězího masa,“ říká řezník Pavel Holeček.
Autor: Michal Šula, MAFRA
„Pamatuji doby, kdy v Praze a středních Čechách končilo studium 120 řezníků ročně, v druhé polovině devadesátých let už to bylo patnáct lidí, po roce 2000 třeba pět,“ říká Pavel Holeček.
Autor: Michal Šula, MAFRA