náhledy
Tým rodinné firmy Adria Gold, první zprava je šéf zmrzlinové divize Lukáš Bartoš, zakladatel firmy Petr Němeček je uprostřed.
Autor: Adria Gold
Vyrábí zmrzlinu ve statisících litrech ročně a dodávají ji nejen po Česku, ale i za hranice do sousedních zemí. Dnes firma dosahuje stamilionový obrat.
Autor: Adria Gold
„Za vším jsou kvalitní suroviny, unikátní receptury, řemeslná výroba i to, že jsme pořád rodinná firma,“ vypočítává klíčové ingredience úspěchu Lukáš Bartoš, zeť zakladatele firmy Petra Němečka.
Autor: Adria Gold
Zmrzlinu Adria Gold servírují cukráři, kavárníci či hoteliéři svým zákazníkům ve více než 850 provozovnách.
Autor: Adria Gold
„Ovoce na výrobu pečlivě vybíráme, vše musí být prvotřídní a zralé. Bereme úrodu od našich farmářů, ale dodavatele máme po celém světě,“ líčí Lukáš Bartoš.
Autor: Adria Gold
Pohled do výroby.
Autor: Adria Gold
Řemeslné zmrzlině dávají v NIvnici původní smysl: žádné prášky, barviva či aromata, ale skutečné ovoce, čokoláda, ořechy, vanilka a cukr, které zpracovávají lidské ruce a jejich mechaničtí pomocníci – zmrzlinovače, šokové zmrazovače nebo pasterizátory. Nic dalšího není potřeba.
Autor: Adria Gold
„Mohli bychom klidně koupit další stroje a dál rozšířit výrobu, nikdy bychom ale neslevili z podstaty zmrzliny, ta musí zůstat řemeslná,“ poznamenává Lukáš Bartoš.
Autor: Adria Gold
„Hodně u nás zdomácnělo mango, které vozíme ze Srí Lanky. Většinou se to dělá tak, že se ovoce sklidí zelené, aby zrálo cestou, my ho ale necháme dozrát, ještě na farmě ho rozmixují na pyré a pošlou na cestu. Do zmrzliny ho tak dáváme téměř jako čerstvě utržené,“ poznamenává Lukáš Bartoš.
Autor: Adria Gold
Kdyby v Adrii Gold uměli jenom jahodovou, těžko by vyráběli zmrzlinu ve statisících litrech ročně, dodávali ji do celého Česka, na Slovensko, do Rakouska, Německa i Maďarska a obrat společnosti by se nejspíš nepočítal ve stovkách milionů.
Autor: Adria Gold
Firma zaměstnává na všech úsecích celkem dvacet lidí.
Autor: Adria Gold