náhledy
V medu je Česká republika soběstačná, vyprodukuje se tu tak osm až deset tisíc tun ročně. Jenže hodně je řepkového, který právě rychle krystalizuje,“ říká jeden z majitelů firmy Medokomerc Milan Špaček.
Autor: Medokomerc
Od podzimu do Velikonoc prodají až dvě třetiny produkce. Nejakčnějším měsícem je listopad, kdy továrnu opouští i sto palet medových výrobků denně.
Autor: Medokomerc
"Přestavba továrny přišla na sto milionů korun, řešila se především bankovními úvěry. Ve společnosti pracuje 29 lidí," říká podnikatel.
Autor: Medokomerc
Továrna vyprodukuje tisíce tun medu ročně. Stáčí ho do stovky druhů výrobků, včetně privátních značek pro supermarkety
Autor: Medokomerc
Než se sladká surovina dostane ke zpracování, odebírá se z každého sudu vzorek a posílá se do německých Brém na rozbor, v Česku prý potřebná laboratoř není. „Až když dostaneme analýzy, že je vše v pořádku, posíláme med do výroby. Musíme mít jistotu, že v něm nejsou cizí enzymy ani cukry, nebo dokonce zakázaná antibiotika, pokud se předtím včely léčily,“ vysvětluje Milan Špaček.
Autor: Medokomerc