Práci v gastronomii si prošel, jak se říká, „od píky“ až na nejvyšší posty. Za sebou tak má 17 let zkušeností, díky kterým zná catering více než dobře. Pořád je ale co objevovat. „Gastronomie je totiž dynamický obor, který se neustále vyvíjí, objevují se nové trendy, technologie a mění se i očekávání klientů. Klíčem k úspěchu je tak nikdy se nepřestat učit a inovovat, protože jakmile se přestanete chtít posouvat, je konec,“ říká Luděk Vocílka, generální ředitel společnosti IN CATERING, která je jednou z nejvýznamnějších cateringových skupin v Česku.
Dokáže vás ten obor ještě něčím překvapit?
Často si říkám, že už mě v gastronomii nic překvapit nemůže, ale to je zásadní omyl. Tento obor bude vždycky překvapovat a právě to je důvod, proč ho mám tak rád.
Byla práce v gastronomii vaším cílem, nebo to bylo spíš dílo náhody?
Moje cesta v gastronomii začala vlastně náhodou, ale velmi rychle přerostla v celoživotní vášeň. První profesní zkušenost jsem získal jako číšník v belgické restauraci, kde jsem pochopil pravou podstatu profesionality a proklientského přístupu. Okouzlilo mě, jak výborné jídlo a perfektní servis vytvářejí hostům nezapomenutelné zážitky.
Abychom minimalizovali plýtvání, přesně plánujeme počet osob na každou akci. Pokrmy připravujeme přímo na místě, aby odpadly případné zbytky.