náhledy
Martin Charvát pracoval michelinského podniku Noma v dánské Kodani, v Česku se věnuje moderní české kuchyni.
Autor: archiv otce a syna
Jan Charvát se dlouhá léta věnuje řemeslnému pivu a v gastronomii zažil dobré i zlé časy.
Autor: archiv otce a syna
„Kvůli covidu nás opustil kvalitní gastronomický personál. Ti lidé si našli jinou práci a už se nevrátili. A to je průšvih, který se hned tak nespraví,“ říká Jan Charvát.
Autor: archiv otce a syna
„Vaříme moderní evropskou kuchyni ze sezonních a lokálních surovin, menu každé dva měsíce měníme. Lidé sem chodí vyzkoušet, co máme nového,“ říká Martin Charvát.
Autor: archiv otce a syna
„Chtěl bych jezdit po stážích po světě a sledovat, jak se kde vaří,“ říká podnikatel.
Autor: archiv otce a syna
„Hostů je zatím dost, ale dovedu si představit, že na venkově může být situace jiná: lidé šetří, radši si koupí domů lahváče a hostinský dře bídu,“ říká Jan Charvát.
Autor: archiv otce a syna
Dnes má Jan Charvát v Praze pivovar a několik podniků: od pivnic přes bistro po hudební klub.
Autor: archiv otce a syna
Martin Charvát sbíral zkušenosti i v zahraničí.
Autor: archiv otce a syna