Majitel, zakladatel a šéf islandské společnosti Wow Air Skúli Mogensen.

Majitel, zakladatel a šéf islandské společnosti Wow Air Skúli Mogensen. | foto: wow air

Letecká společnost si najme brigádníky, budou cestovat a psát blogy

  • 8
Se zajímavým nápadem přišla islandská nízkonákladová letecká společnost WOW air. Na léto si najme dva lidi, kterým kompletně zaplatí cestování po světě a k tomu přidá ještě dvě měsíční výplaty. Tito dva vyvolení budou mít za úkol své cesty zdokumentovat a vytvořit průvodce pro nízkonákladové cestování. Do výběrového řízení se lze přihlásit do poloviny května.

Společnost WOW air vybere dva lidi, jimž v centru Reykjavíku poskytne byt, který se na letošní léto stane jejich domovskou základnou. Odtud pak budou létat na krátké výlety do některých z 38 míst, kam letecká společnost běžně létá.

V každé lokalitě bude muset dvojice zmapovat místní oblíbená jídla, kulturní atrakce, přírodní lokality, noční život a dopravu. Ze zjištěných údajů pak vytvoří digitálního průvodce zaměřeného na to, jak si těchto příležitostí užít v rámci omezeného rozpočtu.

Jak uvedlo CNBC, průvodce by měl obsahovat videoblogy, příběhy na Instagramu, fotky a další tvůrčí digitální příběhové formáty.

Dvojice, která konkurz vyhraje, bude muset zvládnout osm dvou až čtyřdenních výletů do kterékoliv z leteckých destinací WOW air plus minimálně čtyři cesty po Islandu. Mezi města, kam WOW air létá, patří Barcelona, Berlín, Montreal, New York, Paříž a Tel Aviv. Všechny cesty se musí uskutečnit během deseti týdnů od 1. června do 15. srpna.

23.dubna 2018 v 16:10, příspěvek archivován: 30.dubna 2018 v 12:03

VIDEO: Now hiring for the world?s best summer job! ? Get paid to move to Iceland and travel the world creating travel content this summer ??? Show us what you got in your hometown and apply here ?? https://t.co/jZdVcSZ3PN #wowtravelguide https://t.co/CWU21

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Now hiring for the world’s best summer job! ☀ Get paid to move to Iceland and travel the world creating travel content this summer ✈ Show us what you got in your hometown and apply here https://t.co/jZdVcSZ3PN #wowtravelguide https://t.co/CWU21dnrko

Proplacené náklady i tučná odměna

Letenky, hotely, turistické aktivity a ubytování v centru Reykjavíku hradí společnost WOW air. Společnost také sdělila, že každému průvodci zaplatí měsíční plat ve výši 4 000 dolarů (84 408 korun). Cestovatelé si budou hradit pouze jídlo a dopravu na letiště v Reykjavíku.

Zájemci musí být starší 18 let a mluvit anglicky. Tvůrcem obsahu mohou být oba nebo jen jeden z dvojice. Druhý může být kamarád nebo někdo blízký.

Podmínkou účasti ve výběrovém řízení je vytvoření videa o cestování v rodném městě o maximální délce dvou minut, které zájemci musí nahrát na webové stránky WOW air Travel Guide. Vybráno bude pouze jedno video a vítěz bude oznámen 18. května na kanálech sociálních sítí WOW air. Žádosti letecká společnost přijímá do 14. května.

„Očekávání jsou vysoká. Bude to pravděpodobně největší marketingová kampaň, kterou jsme kdy spustili,“ sdělila společnost v tiskovém prohlášení.