Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Ošálil giganta mezi kurýry. Přesměroval k sobě všechnu jejich poštu

  • 22
Muž z amerického Chicaga dokázal dočasně přesměrovat adresu světového ústředí obří doručovatelské služby United Parcel Service do svého bytu. Tisíce zásilek původně určených manažerům a dalším zaměstnancům kurýrní společnosti včetně korporátních kreditních karet tak pošta doručila ke dveřím jeho domova.

Čtyřiadvacetiletý Američan Dushaun Henderson-Spruce čelí ve vazbě obvinění z poštovní krádeže a podvodu. V roce 2012 krátce pracoval jako manipulant ve skladu kurýrní společnosti United Parcel Service (UPS). Firmě se však jeho zaměstnanecké angažmá příliš nevyplatilo. Dokázal totiž změnit adresu ústředí firmy v Atlantě na adresu svojí chicagské garsonky v ošuntělém sedmipodlažním domě, informoval list Chicago Tribune.

Pošťák mu tak kromě tisíců dalších zásilek přinesl například kreditní karty American Express vystavené na jméno šéfa a dalších členů představenstva UPS a jiné citlivé dokumenty s osobními daty. Ukázalo se však, že mladík žádnou z karet nezneužil.

Zásilek bylo tolik, že se muži nevešly do schránky. Doručovatel je tak musel nechávat ve speciální bedně přede dveřmi Henderson-Spruceova bytu. 

Bezpečnostní pracovník UPS změnu adresy odhalil až po třech měsících. Za tu dobu přišlo mladíkovi téměř tři tisíce zásilek určených UPS. Vyšetřovatelé také odhalili, že více než deset šeků adresovaných UPS za více než 58 tisíc dolarů bylo zaúčtováno ve prospěch mladíka.

Henderson-Spruce se ale brání, že změna adresy je omyl, který on nezpůsobil a že mu nejspíše někdo ukradl identitu.