Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Expats.cz

Taxikaření firmě nestačí. Přes Uber si jde objednat i dovážku jídla

  • 20
Alternativní taxislužba Uber rozšiřuje svůj záběr. V USA a Británii začala rozvážet jídlo, nyní připravuje expanzi do kontinentální Evropy. Jeho kurýři dovážejí jídlo na silničních skútrech nebo kolech.

Americká společnost Uber Technologies ukazuje, že jeho globální ambice nejsou jen o taxikaření. Firma loni v Severní Americe odstartovala vlastní rozvoz jídla. V Evropě byla jako první Paříž, před dvěma měsíci se přidal centrální Londýn. Celkem je služba UberEats dostupná v 18 městech po celém světě. Nyní firma soudě podle zveřejněných pracovních inzerátů připravuje její spuštění také v britských městech Manchester, Birmingham a Leeds, píše agentura Bloomberg.

Uber také shání lidi na pozice v několika evropských městech, kde služba ještě nefunguje - jde o Berlín, Vídeň, Řím a Amsterdam. Firma ale zatím neoznámila, kdy tam UberEats spustí. V Londýně je trh s rozvozem jídla velmi konkurenční, konkurence se zvyšuje i ve zbytku Evropy.

V Česku hotové jídlo rozváží několik firem, nedávno se k nim přidal také řetězec KFC. Ten ale na začátku bojoval s nezvládnutým marketingem služby (psali jsme zde).

Manažer Uberu pro region EMEA Pierre-Dimitri Gore-Coty už dříve prohlásil, že „firma je velmi nadšená růstem, který zaznamenala v Londýně a Paříži, a tvrdě investuje do představení služby v dalších městech napříč Evropou“.

Jídlo, které kurýr doveze zpravidla na silničním skútru nebo kole, si zákazník objedná v samostatné aplikaci z restaurace v blízkém okolí. Design aplikace je podobný té, ve které si člověk objednává jízdu autem. Zákazník v ní může sledovat stav objednávky.