Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Soud: McDonald´s neprávem vyhodil ženu kvůli plátku sýra

  • 217
Nizozemský soud musel řešit bizarní případ. V jedné restauraci řetězce McDonald´s na severu země vyhodilo vedení pracovnici obsluhy za to, že dala do hamburgeru plátek sýra. Podle soudu byla výpověď příliš přísná.

Informovalo o tom zpravodajství BBC. Žena prodala hamburger svému kolegovi, který si o něj řekl. Později požádal ještě o plátek sýra, který ale neplatil. Řetězec s rychlým občerstvením argumentoval, že se tím z hamburgeru stal cheeseburger, a ten stojí víc. Pár eurocentů stálo ženu práci.

Mnohem větší škodu ale zřejmě utrpěla pověst firmy. Případ prosákl na veřejnost a za pracovnici se postavil soud, který takové jednání označil za nepřiměřené. Restaurace musí ženě zaplatit "odškodné" odpovídající pětiměsíční mzdě.

McDonald´s namítal, že žena, která pracovala v prodejně ve městě Lemmer, porušila podnikovou směrnici zakazující dary rodině, přátelům i spolupracovníkům. Soud si stál za svým. "Propuštění bylo příliš přísné. Šlo jen o plátek sýra," citovala agentura AFP z verdiktu.

Zatímco většina firem má kvůli finanční krizi horší výsledky, restauracím McDonald´s se daří. Čistý zisk společnosti v posledních třech měsících loňského roku narostl téměř o čtvrtinu.