George Soros, předseda představenstva společnosti Soros Fund Management a...

George Soros, předseda představenstva společnosti Soros Fund Management a institutu Open Society | foto: Center for the Study of Imperfections in Democracies

Automobilka Tesla se potýká se ztrátami. Možná ji zachrání Soros

  • 35
Investiční společnost amerického miliardáře George Sorose v prvním čtvrtletí nakoupila dluhopisy výrobce elektromobilů Tesla v hodnotě 35 milionů dolarů (zhruba tři čtvrtě miliardy korun). Pro Teslu, která už dlouho bojuje se ztrátami, je to skvělá příležitost, jak vyřešit problémy a zabránit bankrotu.

Investiční společnost Soros Fund Management ve zprávě pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) uvedla, že koupila konvertibilní dluhopisy Tesly, které jsou splatné v březnu příštího roku. Konvertibilní dluhopisy mohou být vyměněny za akcie dané společnosti v předem stanoveném poměru. Informovala o tom dnes agentura Reuters

Automobilka Tesla se dlouhodobě potýká se ztrátami, které musí pokrývat penězi od investorů. V médiích se opakovaně objevují spekulace ohledně možného bankrotu firmy.

Musk je nyní podle agentury Reuters investory tlačen k tomu, aby dokázal, že je firma schopna odstranit problémy při výrobě nového vozu Model 3, zastavit odchody vedoucích pracovníků a vyřešit otázky kolem nehod svých elektromobilů, které vybavila technologiemi pro automatické řízení.


Elektromobil