Sebevražda (ilustrační foto)

Sebevražda (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Třetí sebevražda v řadě. Vedení švýcarských firem kosí náhlá úmrtí

  • 15
Bývalý generální ředitel pojišťovny Zurich Insurance Martin Senn (59) spáchal sebevraždu. Senn je druhým špičkovým manažerem pojišťovací skupiny a třetím člověkem z vedení švýcarských firem, který si za poslední tři roky sáhl na život, napsala agentura Reuters.

Senn z funkce generálního ředitele odstoupil 1. prosince po neúspěšném pokusu o převzetí britské pojišťovací společnosti RSA. Švýcarský list Blick napsal, že bývalý šéf skupiny spáchal sebevraždu v odpočinkovém sídle rodiny v alpském rezortu Klosters.

Společnost uvedla, že ji o úmrtí bývalého šéfa informovala rodina. Zpráva o nečekaném skonu „cenného bývalého kolegy“ i „laskavého přítele“ skupinu „šokovala a hluboce jí otřásla“. Z úcty k Sennovi a s ohledem na pozůstalé se k věci nebude dále vyjadřovat.

Pro Zurich to je podruhé za poslední tři roky, kdy se bývalý či stávající člen vedení společnosti rozhodl odejít ze života. V srpnu 2013 spáchal sebevraždu finanční ředitel Zurich Pierre Wauthier, bylo mu 53 let. V dopise na rozloučenou kritizoval novou, agresivnější atmosféru, která podle něj zavládla ve firmě pod vedením tehdejšího předsedy Josefa Ackermanna. Ackermann jakékoli pochybení opřel, po Wauthierově smrti ale z funkce odešel.

V červenci 2013 spáchal sebevraždu šéf telekomunikační společnosti Swisscom Carsten Schloter (více čtěte zde).