Protože hosté populární hospody The Star Inn v anglickém Cornwallu nedodržovali hygienické rozestupy, majitel podniku před bar nainstaloval elektrický ohradník. (13. července 2020) | foto: Profimedia.cz

Hosté nedodržovali rozestupy. Bar to vyřešil elektrickým ohradníkem

  • 4
Na návštěvníky jedné z nejoblíbenějších hospod v Cornwallu čekalo doslova šokující překvapení. Majiteli totiž došla trpělivost s tím, že i přes všudypřítomná varování před šířením covid-19 nedodržují bezpečné rozestupy. Před barem tak natáhl elektrický ohradník. Morálka zákazníků se prý okamžitě zlepšila.

Restaurace Star Inn v pětitisícovém cornwallském městečku St. Just platí za jeden z nejoblíbenějších pubů – tradičních britských hospod v širokém okolí. V době ochranných opatření proti šíření nemoci covid-19 však může být vysoká návštěvnost na škodu – zákazníci nedodržují bezpečné rozestupy.

Podle majitele pubu Johnnyho McFaddena se příliš „lepili“ na bar. Minulý víkend mu tak došla trpělivost. Nově se tak zákazníci pro pití musí natahovat přes elektrický ohradník. „Před tím, než jsme se ten ohradník dali, si lidé dělali, co se jim zachtělo. Teď ale pravidla pro bezpečné rozestupy začali dodržovat,“ citovala jej britská televize ITV

Novinářům BBC pak řekl, že se jedná o běžný ohradník, stejný jako se dává kolem pastvin. „Jestli mi nevěříte, pojďte si to zkusit – je tam faktor strachu a funguje to,“ odpověděl na otázku zda je ohradník opravdu pod proudem.

Po většinu dne je však podle něj vypnutý. Ale pokud se zákazníci začnou chovat neurvale, dá se velmi rychle zapnout, tvrdí.

Novinářům místního webu Cornwall Live se pak několik místních návštěvníků pochlubilo tím, že už si s ohradníkem „potykali“. Údajně se to stalo po bujarém večeru plném popíjení. Spíš než pobouření to v nich však vyvolalo smích, doplnil McFadden.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz