Diskuze

Kudy poteče plyn? Dohoda Ruska s Ukrajinou je v nedohlednu a čas běží

Na konci roku vyprší desetiletý kontrakt pro tranzit ruského plynu přes Ukrajinu. Dohoda, co bude dál, však stále není na obzoru. Ruské návrhy, které počítají s prodloužením současné smlouvy nebo s podpisem nového jednoročního kontraktu, zatím Ukrajina odmítá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ukrajina přes ''nezávislé'' mezinárodní soudy, které hrají podle amerických notiček dokázala přes mezinárodní arbitráže si odpustit dluh vůči Gazrpomu za 2 desetiletí circa 187mld USD.;-D;-D

Pokud Rusko posílalo plyn do Evropy, muselo to jít přes Ukrajinu, která ho měla zadara, resp. nakradla si ho bez placení a mezinárodní soudy jí to odpustily. Po dostavbě Nordstreamu 2 už Ukrajina nemůže beztrestně krást ale musí za něj platit protože by zmrzla a zároveň odstavení dodávek neohrozí Evropu.:-)

5 0
možnosti

Autor článku zřejmě neví jak vznikl dluh Gazpromu 3 miliardy dolarů vůči Ukrajině. Jinak by nám to jistě napsal. Ví to někdo z diskutujících?

0 0
možnosti

Pokud si vzpomínám, tak to bylo tím, že Gazprom si nasmlouval určitý objem přepravovaného plynu, který ovšem nesplnil, protože Ukrajina plyn kradla, takže Gazprom upřednostnil dodávky do Evropy přes Nordstream. Ty 3 miliardy tedy za tranzit nezaplatil. Je to podobné, jako když si zelezničáři objednali u ČEZ elektřinu, ale neodebrali ji. Ovšem tam to ČEZ prohrál. Tady se to řešilo v Evropě, takže Gazprom neměl šanci. :)

6 0
možnosti

J28a34n 27B19l91a43n29a

26. 11. 2019 9:47

Nord Stream 2 omezí vydírací možnosti banderovců z Kyjeva

5 0
možnosti

Banderovci ani tak nejsou z Kyjeva jako emigranti z Volyně a Haliče v Kyjevě.;-D

0 0
možnosti
Foto

A co ta zatracovaná uhlíková stopa? To soudruhům v NDR nevadí? ;)

0 3
možnosti

J37a80n 55S22t14e11h83l21i32k

26. 11. 2019 8:53

Také mě rozesmál poslední odstavec

Zemní plyn je díky poklesu ceny teď zajímavý i pro výrobce elektřiny. Jeho roli posiluje ještě drahá povolenka na vypouštění oxidu uhličitého.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/plyn-plynovod-rusko-ukrajina.A191125_200241_eko-zahranicni_mato

To vypadá , jakoby plyn už ani nebyl fosilní palivo :-P

Ale v principu je dobře že je konkurence . Protože ta je nejduležitější pro dostupnost .

1 0
možnosti