Byznysmenka pracující v hotelovém pokoji. | foto: Profimedia.cz

Už nevydržíte pracovat doma? Zaplaťte si pokoj u nás, lákají německé hotely

  • 1
Německé hotely hledají zákazníky, které by jim pokryli masivní výpadek hostů kvůli pandemii. Některé z nich loví pracovníky na home office, kterým se z domova špatně pracuje. Zákazníky takto hledá přes sto hotelů v Německu, jež nabízejí pokoje jako kanceláře.

„Pokud už na vás doma všechno padá a nejste produktivní, nabízíme vám jako skvělou alternativu naše hotely,“ píše se v inzerátu hotelového řetězce Welcome Hotels.

Další řetězec Achat popisuje své pokoje jako jednotkové kanceláře včetně pokojových služeb za výhodné ceny. Ty se pohybují kolem 39 eur (téměř 1100 Kč) za den a leckdy jsou i nižší, informovala agentura DPA s odkazem na svaz hotelů a restaurací Dehoga.

Koronavirus ve světě

Sdružení Dehoga odkazuje zájemce na stránku homeoffice-im-hotel.de, kde si v neděli bylo možné vybrat ze 142 hotelů v celém Německu.

„Pokud se doma nedá soustředěně pracovat, protože se dveře neustále otevírají, děti si chtějí hrát nebo se partner potřebuje jen rychle na něco zeptat – pak hotely nabízejí ideální alternativu. Rychlé Wi-Fi připojení, psací stůl, telefon a fax, parkování, oběd, občerstvení a nápoje dodávané přímo na pokoj. Nikdo neruší,“ píše se na webu. Poslední věta je přitom tučně zdůrazněná.

Provozovatelé hotelů „čelí extrémně slabé obsazenosti,“ sdělila agentuře DPA hotelová platforma HRS z Kolína nad Rýnem. Pronájem pokojů jako kancelářských místností podle ní přináší hosty a tržby, „které by se jinak v důsledku krize nepodařilo zrealizovat“.

V Německu je podle údajů Institutu Roberta Kocha z pondělního rána přes 95 tisíc nakažených, více než 1 400 lidí pak nemoci způsobené koronavirem podlehlo.

Podle šéfa Asociace hotelů a restaurací ČR Václava Stárka by podobná iniciativa zřejmě mohla fungovat i v České republice, ale zatím neví o nikom, kdo by v masovém měřítku tuto službu rozjížděl.

„Zatím nemáme žádnou masivní poptávku od lidí, kteří pracují z domova. Teoreticky by to ale možné bylo,“ řekl iDNES.cz Stárek.

Česká republika v polovině března zakázala hoteliérům ubytovávat hosty, později však návrh zmírnila a zákaz se nyní nevztahuje na ubytování „osob za účelem výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti“.

VIDEO: Ještě před uzavřením hotelů jsme vyzkoušeli netradiční ubytování v Česku. Strávili jsme noc v kapsli, hotelu plném technologií i v apartmánu ve stylu pražského metra:

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv
,