Surfovací prkno od automobilky Tesla

Surfovací prkno od automobilky Tesla | foto: Tesla

Plamenomety a ponorky nestačily, Elon Musk teď prodává surfy

  • 10
Elon Musk přišel v posledních letech s celou řadou výrobků, kterými propagoval svoje technologické firmy. Posledním přírůstkem v této skupině jsou surfovací prkna od jeho automobilky Tesla, které se v jejím oficiálním e-shopu objevily během víkendu. Surfy z limitované edice v ceně 1500 dolarů za kus se vyprodaly během pár chvil.

Tesla vyrobila pouhých 200 kusů těchto speciálních surfovacích prken s jejím logem. I když se v e-shopu automobilky prodávaly v ceně přibližně dvakrát vyšší, než jiné značkové surfy, šly velmi rychle na odbyt. Některá prkna se následně objevila na internetové aukční síni eBay, kde se jejich cena vyšplhala až na 4000 dolarů za kus.

Červenočerná prkna jsou vyrobena ze stejného materiálu jako interiéry elektromobilů značky Tesla a údajně se vejdou do všech vozů, které automobilka vyrábí. Na vývoji surfů spolupracovalo designové studio Tesly se značkou Lost Surfboards. Nabídka v e-shopu zájemce upozorňuje, že od objednání desky bude jejich produkce a doručení trvat ještě 2-10 týdnů.

Tesla prodává kromě aut celou řadu produktů, které nesou její značku. Na jejích stránkách je možné zakoupit širokou kolekci oblečení, čepic, doplňků či modelů aut, včetně zmenšeného vozu Tesla Model S, na němž mohou jezdit děti.

Surfy rozhodně nejsou prvním speciálním produktem technologických firem z portfolia Elona Muska, jímž se společnosti snaží propagovat. Miliardář v minulosti na Twitteru oznámil, že jeho tunelovací společnost Boring Company bude vyrábět plamenomety. Svůj slib dodržel a první tisícovka zákazníků je obdržela začátkem června.

Během nedávné záchranné akce malých thajských fotbalistů ze zatopené jeskyně zase nabídla Muskova raketová společnost SpaceX miniponorku, kterou narychlo sestavila z dílů pro svou raketu Falcon 9.

Angažmá Elona Muska, jehož média často označují za vizionáře, představuje široké spektrum nejmodernějších technologií. Kromě elektromobilů od Tesly a raket od SpaceX vyvíjí například koncept futuristického transportního systému Hyperloop. Musk také patřil k zakladatelům internetového platebního systému PayPal.

Kabriolet Muska dokonce od února pluje vesmírem: