Zchudlý čínský milionář Tang Ťien

Zchudlý čínský milionář Tang Ťien | foto: NDTV

Z čínského milionáře se stal prodejce klobás. Nevyšly mu investiční plány

  • 49
Každá investice se povést nemusí. Zažil to třeba i bývalý čínský milionář Tang Ťien, který byl dříve veleúspěšným restauratérem. Jeho podnikání mu totiž začalo být malé a brzy se začal poohlížet i po něčem jiném. Zalíbily se mu projekty v oblasti krajinného inženýrství, které ale vůbec nevyšly. Nakumulovaly se mu dluhy, které splácí dodnes, a i proto se nyní živí jako prodejce klobás.

Čínský exmilionář léta vlastnil svou síť restaurací a jeho životní příběh v posledních dnech plní titulní strany předních asijských listů. Své dluhy totiž nyní řeší jako pouliční prodejce. Nemá zaměstnance a ve svém stánku u silnice prodává ogrilované klobásy.

„Každá má klobása je plná masa. Jsou nesrovnatelné s tím, jaké se dají pořídit třeba v zábavních parcích nebo na tržišti,“ okomentoval svou nynější chloubu Ťien pro zpravodajské weby.

Restauratér tak nyní usilovně pracuje na splacení svého dluhu, který převýšil hranici v přepočtu 100 milionů korun. Prodal kvůli tomu i veškerý svůj majetek a vyhlásil bankrot. Aby mu šlo splácení rychleji, rozhodl se otevřít menší stánek, kde prodává klobásy.

„Když jsem se narodil, neměl jsem nic. Není důvod, proč bych se toho měl bát teď. Je potřeba se naučit čelit těžkostem života a jít neustále kupředu,“ řekl pro portál NDTV dvaapadesátiletý podnikatel.