Bývalý šéf McDonald's Steve Easterbrook

Bývalý šéf McDonald's Steve Easterbrook | foto: Reuters

Šéf McDonald's opustil firmu kvůli vztahu s podřízenou

  • 11
Generální ředitel McDonald's Steve Easterbrook ve firmě nečekaně skončil. Zjistilo se totiž, že měl milostný románek s jednou ze svých podřízených. Nešlo o žádné sexuální obtěžování, vztah byl podle Easterbrookova vyjádření dobrovolný a vzájemný.

Problém je v tom, že interní směrnice McDonald’s zakazuje generálnímu řediteli mít vztah s kýmkoli ve firmě. Dvaapadesátiletý rozvedený Easterbrook toto nařízení porušil, a proto musel odejít.

„Byla to chyba. Vzhledem k hodnotám společnost souhlasím s představenstvem, že je na čase, abych šel,“ uvedl Easterbrook v e-mailu zaměstnancům, který zveřejnila agentura Bloomberg.

Akcie firmy na toto prohlášení reagovaly oslabením. Pod Easterbrookovým vedením se totiž společnosti nebývale dařilo. Od roku 2015, kdy se ujal vedení, se cena akcií McDonald’s téměř zdvojnásobila, což byl důsledek sedmnácti čtvrtletí nepřetržitého hospodářského růstu firmy.

Bloomberg připomíná, že Easterbrook byl úspěšný hlavně v získávání mladých zákazníků, prosazoval objednávání přes aplikace, online platby a podporoval rozvážení jídel k zákazníkům.

Novým šéfem McDonald’s byl jmenován Chris Kempczinski, dosavadní ředitel firmy pro Spojené státy.