Princ Harry a Meghan Markleová (Windsor, 19. května 2018) | foto: Reuters

Meghan jako čokoládový maršmeloun? Firma se omluvila za rasismus

  • 33
Německá cukrářská firma Super Dickmann's se omluvila za příspěvek na Facebooku, ve kterém přirovnala americkou herečku Meghan Markle k čokoládové cukrovince. Po vlně kritiky označila svoje počínání za „hloupé a trapné“.

Maršmeloun v čokoládě ve svatebních šatech umístila společnost na sociální síť v den svatby Markle a britského prince Harryho. Obrázek usmívající se cukrovinky Schokokuss („čokoládový polibek“ – pozn. red.) byl nadepsán slovní hříčkou „pěna v bílém“, která odkazovala na světlé krémové nitro tohoto typického výrobku firmy Super Dickmann’s.

23.května 2018 v 13:26, příspěvek archivován: 23.května 2018 v 15:09

German company Super Dickmann forced to delete 'racist' post linked to Meghan Markle on day of royal wedding. Super Dickmann posted an image of a chocolate-covered marshmallow in a wedding dress, they have since apologised https://t.co/kNvh2JBvt0 https://t.co/EH6ZIidwg0

Firma komentovala příspěvek slovy: „Na co koukáte? Nechtěli byste dnes taky být na místě Meghan?“ Po kritických reakcích ostatních uživatelů Facebooku však obrázek smazala. Poté zveřejnila na svém profilu omluvu, ve které prohlásila, že „svět Super Dickmann’s je pestrý, rozmanitý a vzdálený rasistickým myšlenkám“.

Mluvčí výrobce cukrovinek označil příspěvek za „hloupý a trapný“, firma podle něj svůj postup dostatečně nepromyslela.

Sobotní královskou svatbu Meghan Markle a britského prince Harryho sledovaly miliony lidí po celém světě. Smíšený původ americké herečky byl terčem mnoha rasistických komentářů.

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina