Letiště Praha, Terminál 2 | foto: Letiště Praha

Chceš-li předbíhat, zaplať. Letiště Praha nabízí zrychlené kontroly

  • 18
Letiště Václava Havla Praha nabízí od začátku července novou službu. Pokud cestující odlétají z Terminálu 2, mohou si připlatit za rychlejší bezpečnostní kontrolu. „Předbíhací“ služba se jmenuje Security FastTrack a dá se zakoupit na internetu i na místě.

Z Terminálu 2 odlétají letadla do zemí Schengenského prostoru. Ti, kteří si Security FastTrack zakoupí, budou mít na letišti u bezpečnostních kontrol samostatný koridor.

„Chceme tím zvýšit standard poskytovaných služeb a komfort pro cestující,“ uvádí Jiří Petržilka, výkonný ředitel neleteckého obchodu Letiště Praha.

Služba stojí 150 korun na osobu. Pokud si zákazník objednává na dobu cesty parkovací místo na letišti, stránky mu FastTrack nabídnou jako doprovodnou službu. „Věříme, že zejména v náročném letním období, které klade maximální nároky na provozní kapacity letiště, službu Security FastTrack cestující ocení,“ dodává Petržilka.

KVÍZ: Kolik lidí má fóbii z létání a které aerolinky mají v logu ptáka?

Kromě rezervace po internetu se dá služba pořídit i přímo na místě. „K zakoupení slouží kromě online aplikace také čtyři Smart kiosky umístěné v Terminálu 2 u informační přepážky, u samoodbavovacích kiosků a také v prostoru poblíž bezpečnostní kontroly,“ upřesňuje Petržilka.

Podobná služba již na pražském letišti existovala. Doteď ji však mohli využívat pouze cestující prémiových cestovních tříd nebo ti, kteří byli ve věrnostních programech některých aerolinek.

VIDEO: Na letišti nedávno cvičili havárii letadla. Vše vypadalo velmi realisticky:

18. dubna 2019

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv