Podnik bude stát na louce ve švédském Värmlandu, zhruba 350 kilometrů od Stockholmu. V době koronaviru půjde o ideální místo pro gastronomický zážitek – stůl s jedinou židlí pod širým nebem a bez obsluhy. Jídlo na stůl sjede po laně v piknikovém koši přímo z kuchyně.
Majitelé dočasné restaurace Rasmus Persson a Linda Karlssonová dostali nápad vařit osamělým hostům před několika týdny, když u nich byli na návštěvě rodiče. Protože je nechtěli vystavit riziku, připravili pro ně stůl s jídlem venku a řekli si, že takový zážitek dopřejí i ostatním.
Vše o koronaviru
|
Servírovat se budou jídla z lokálních surovin: na talíři se tak objeví borůvky, černý kořen, houby, řepa, smetana nebo šťovík. Nápoje budou výhradně nealkoholické a účet host nedostane - může zaplatit tolik, kolik bude chtít.
Podle majitelů jejich restaurace kromě naprostého soukromí nabídne i možnost plně si uvědomit, že i osamělost a izolace může být zážitkem. „Možná jsme zavření doma, ale trávíme skutečně čas sami se sebou? Tohle je příležitost to udělat. Stojíte za to, abyste se sebou nějaký čas strávili,“ myslí si Karlssonová.