Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Bankovní protektorát nad Řeckem pokračuje. Čeká se na odpuštění

Rok po odhlasování třetího záchranného balíčku je Řecko tam, kde bylo. A otevřeně se už začíná hovořit o kdysi nemyslitelném odepsání části státního dluhu. „Řecko už nad útesem nestojí. Pouze v tiché agonii nadále čeká na verdikt zvenčí,“ píše v komentáři František Strnad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, tady jsi lžou do kapsy hlavně ekonomové Eurozony...aby Řecko bylo schopno fungovat jako platný člen této zony ted i v budoucnu odpustí se mu všechny uvěry poskytnuté a garantované ECB.Sukromí investoři který se na tom podíleli sice budou částečně ve ztrátě,ale část ztrát získají na Řecké privatizaci,o kterou tu celou dobu jde.Protože 85% uvěrů šlo na záchranu bankovního sektoru který není držen Řeckou stranou.Oni si vlastně tito vlastníci půjčili sami sobě na záchranu zahraničních akvizic,za které Řecko převzalo odpovědnost.Tím si podepsalo ortel.

Splacet finance ze kterých Řecký sektor neviděl ani cent,to je jeden z nevětších podvodů který posvětila celá Evropa:)

0 0
možnosti

Všechny ty záchranné balíčky byly pouze o tom, aby německé a francouzské soukromé fondy a finanční společnosti dostaly zpět své tragicky investované peníze a zaplatili to daňoví poplatníci napříč EU.

Pokud je toto legální a viníci nesedí ve vězení s propadlým majetkem, tak se nelze divit, že lidé se snaží obejít daňové povinnosti kde to jen jde.

3 0
možnosti

Co uvadi clanek vedel kazdu kdo ma selsky rozum pred roky. Jediny duvod proc se pomahalo Recku bylo prestupeni veritelu (misto nemeckych a francouzkych bank nove MMF a ECB). Tim dluh Recka sanovaly jine staty a nemecky financni sektor to ve zdravi prezil. Misto bezneho a kraktkodobe akceptovatelneho bankrotu Recka se rozhodlo pro vleklou agonii.

4 0
možnosti

Scénář běží dle plánu. Nejdříve zatlačit do kouta, koukejte si vzít půjčku, která řeckou ekonomikou jenom proteče a přistane, tam kde má, u věřitelů a dluh převezmou větší hráči, kteří mají ty správné páky na to, aby protlačili změnu majitele majetku !! Více se zadlužit znamená vytvořit tlak na privatizaci, jinými slovy přemístění majetku do předem určených soukromých rukou a to za babku !! Až se tak stane, tak zformujeme informační pole tak, že takto to už dál nejde a měli bychom, tedy ti co tahají za provázky, ukázat lidskou tvář a podpoří to ekonomickými ukazateli, z kterých jednoznačně vyplyne, že i když je to velice ale velice nestandardní, tak jiná cesta prostě neexistuje, a je zapotřebí se na věc dívat realisticky a to znamená odpustit dluhy, což bylo mimochodem jasné již před tím, ale to ještě nebyl majetek v těch správných rukou,že ?! Nyní již je !! Odpustí se dluhy a tím se zajistí, že se ekonomika rozjede a novým majitelům poplynou zisky !! Soros, který stojí za založením Syrizy, si mne jenom ruce, jaký je to génius, protože o tom, komu se co prodá rozhoduje jeho herec, tady pardon premiér ""suverénního"" státu Řecka !! Všechno jede dál, jenom s malou výjimkou, Řekové již o ničem nerozhodují a nikdy rozhodovat nabudou a volby může vyhrávat, kdo chce, třeba i komunisti, protože scénář budou určovat bankovní teroristé prostřednictvím hadgeových fondů !! Vítejte v neokolonismu, jak se Vám tu líbí ? Aha nelíbí ?! Tak přijďte k volbám, vždyť máme demokracii, co byste ještě chtěli ?!;-);-);-)

1 0
možnosti

Mno sice máte asi pravdu, ale zapomínáte na jednu důležitou věc a to, že je to pouze důsledek řeckých lží. Kdyby nepodváděli v účetnictví, tak se do takových potíží nedostali. Gamblerovi, který si bude půjčovat na automaty do doby než přestane mít na splátky a přijde exekuce taky nebudete říkat, že za to může bankoterorismus ale že si za to může sám, kdyby nehrál, tak mu majetek nesebrali...

1 1
možnosti

Vzhledem ke kvantitativnímu uvolňování se natisknou další bezcenné papírky, a karavana jde dál. Bohužel díky podobnému procesu spuštěnému Českou národní bankou stále více znehodnocené papírky máme i v Čechách. Ti, kteří si to mohou dovolit, se jich včas a ve vhodném okamžiku zbavují a ukládají je do vhodnějších uchovatelů hodnoty.

0 0
možnosti

R32a67d24e38k 98Č29o20s

28. 8. 2016 9:32

První ukázka toho, že Euro je polibek smrti. Kdyby v Řecku měli drachmu, mohli devalvací spoustu věcí zachránit. A další na klouzačce je Itálie. Nicméně můžeme být v "klidu". Až se provalí, že ve sklepě Deutsche Bank leží toxické "cenné" papíry za biliony Euro, skončí DB, Euro, Eurozóna, i EU.

2 0
možnosti

Řecko drachmu mohlo mít, stačilo nefalšovat statistiky o ekonomice a k euru by se nikdy nedostali.

1 0
možnosti
Foto

Nechme je krachnout a co dál?

Odepíší dluhy budou mít čistá kontka aby uspokojili svoje lidi vypíší nové sociální dávky a dalších deset let budou mít tak malé dluhy že jim na to někdo bude půjčovat. Do patnácti let bude vše zapomenuto a průšvih úplně stejný.

To hlavní o co se usiluje je přeměna myšlení Řeků. Musí ztratit představu že někdo za ně něco bude platit. Až se dostanou do vyrovnaného rozpočtu (tedy vyrovnaného jen teoreticky) je možno teprve začít uvažovat o odpisu.

Pokud se to udlá dřív je to pobídka pro všechny slabé aby tím víc parazitovali.

6 0
možnosti

Nakonec dluh odepíší a začne se tvořit nový.;-D

2 0
možnosti

Nemůžou to zatím odepsat, protože většinu řeckých dluhopisů drží DB a dokud je má ve svém účetnictví, mohou se počítat jako aktiva. Jinak by už dávno padla a s ní zbytek evropských bank. A to by teda byl fičák.

1 0
možnosti

Není pravda, banky už mají pár procent. Nejvíc má právě ona trojka.

2 0
možnosti

Idealni by bylo vykopnout Recko z eurozony i Schengenu. Zbytku Evropy by se lepe hlidaly hranice, a v Recku by se diky tisicum vedcu, ekonomu, techniku, doktoru a inzenyru z gumovych clunu podarilo urcite nastartovat ekonomiku tak, ze by kazdy stat EU o nejakych par tisic uprchliku zadonil.

10 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

Letiště zkrátí parkování zdarma. Placené bude účtováno po čtvrthodinách

8. dubna 2024  11:05

Ruzyňské letiště výrazně zkrátí dobu, během niž zde řidiči mohou bezplatně parkovat, například při...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Angličtina na železnici povinná nebude. Hromadný odpor přiměl Brusel ustoupit

9. dubna 2024

Strojvedoucí se s dispečerem nebo výpravčím nebude muset v nejbližších letech povinně bavit v...

Čínské hospodářství v prvním čtvrtletí předčilo očekávání, stouplo o 5,3 procenta

16. dubna 2024  8:01,  aktualizováno  9:06

Čínský hrubý domácí produkt (HDP) v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 5,3 procenta a...

Hermès posiluje. Brzy může předstihnout Louis Vuitton, předpovídají analýzy

16. dubna 2024  8:11

Značka luxusního zboží Hermès má podle analytiků banky Citigroup potenciál překonat v příštích...

Green Deal je hysterická agenda bez dopadových studií, říká advokát

16. dubna 2024,  aktualizováno  10:59

Pavel Smutný patří mezi matadory české advokátní praxe i společenského života. V roce 1993 založil...

Nepřetržitý provoz. Změny v dohodách zvedají festivalům náklady o miliony

16. dubna 2024

Premium Úpravy v práci na dohodu, jako je příplatek za víkendovou či noční směnu, citelně zvedají náklady...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!