Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Solární panely na každý nový dům. Kalifornie zvažuje, že to bude povinnost

Každý nový dům bude muset mít na střeše alespoň jeden solární panel. O takovém nařízení bude tento týden hlasovat kalifornská energetická komise. Pokud to schválí, Kalifornie by se stala prvním americkým státem, kde bude využívání solární energie v domácnostech povinné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V12í73t 76K85o47u50b78a

9. 5. 2018 12:33

Je úplně jedno, že se stavba krčí vedle mrakodrapů a je skoro celý den ve stínu, ale prostě zákon je zákon, tak si na střechu pořídíme něco, čehož provoz pak budeme celou dobu života dotovat v rámci ekoteroristického boje za světlé zítřky.

To mi připadá skoro jak z Českého parlamentu

1 2
možnosti

P37e31t35r 49P53e11t36r

9. 5. 2018 15:12

vedle mrakodrapu by rodinný domek o max tří patrech stavěl jenom mentálně postižený člověk a je jedno, zda to bude se soláry nebo bez.

Slunná Kalifornie je právě přesně ten stát, kde soláry dávají smysl. Většinu roku tam svítí sluníčko.

2 0
možnosti

J15a24n 51S45l57o30v58í65k

9. 5. 2018 11:15

Ale to aby měl každý panel i nainstalovaný detonátor k sebedestrukci, aby v případě požáru domu ten panel, který je neustále pod napětím, chtěl někdo hasit :-) A teď si vemte hasit celou ulici.

1 3
možnosti

J38i51ř72í 51M68a39c60e87k

9. 5. 2018 12:04

Nevšiml jsem si, že by třeba v Rakousku či Německu, kde panely na střechách jsou běžné, měli větší problémy s požáry než u nás.

3 0
možnosti

V Kalifornii na střechách mi to dává rozhodně větší smysl než v ČR na polích...

3 0
možnosti

Jak to, že nikdo ještě nevytáhl oblíbenou ptákovinu, že panel za svoji životnost nevyrobí ani tolik energie, kolik bylo spotřebováno na jeho výrobu? ;-D

2 1
možnosti

Ale to není ptákovina, bez dotací a s reálnými počty je to ekonomická sebevražda. Jenže se to nesmí říkat. Zrovna tak jako se třeba chrání pralesy přídáváním biosložky a etanolu. No a odkud se to tady bere ? Z brazílie kde se kvůli místu na pěstování kácí přesně ty pralesy které to má chránit. Všichni to ví, studií bylo X ale ekoteroristi a vlády v tom mají moc peněz ;-)

3 2
možnosti

Jsem proti podobným nařízením, ale zrovna v Kalifornii mají solárka smysl. Největší spotřeba energie (nemluvíme-li o nejsevernější části) je tam na klimatizaci a klimatizace je nejvíce potřeba, když svítí sluníčko.

Jinou věcí je, že Kalifornie má díky *peep* problémy s energií už asi dvacet let a nic s tím nedělají. Takže to hodlají záplatovat komunisticky.

1 1
možnosti

Ani v Kalifornii smysl solárka moc nemají, viz mé předchozí příspěvky. Kromě toho také ne všude je v Kalifornii horko. Možná vás překvapí, že v přímořských oblastech je v létě poměrně chladno a klimatizace se zřídka zapíná. Rovněž je tam taktéž hodně dní v roce zataženo či mlha a to i v létě. Během léta v San Francisku si plavek moc neužijete, většinou použijete bundy...

0 3
možnosti

Jsem v podstatě bytostným odpůrcem toho co se s FVE děje. Tak tohle mě alespoň trochu smysl dává. Takhle to měl Špidla udělat v ČR. Vyřešilo by to spoustu problémů. Nebyly by zastavěná pole, naprosto zbytečně vyhozené peníze by neskončily v kapsách pár lidí ale dostalo by se to mezi masy. Výroba by byla decentralizovaná takže by to nepřetěžovalo síť, do rozvoden by netekla elektrika obráceně atd. Bez slušného úložiště to stejně pořád kulhá ale alespoň si můžou vychladit barák a ohřát vodu když nebudou doma. Je to sice taky špatné řešení ale rozhodně nejlepší ze špatných.

3 1
možnosti

Ještě jsem zapomněl, lidem se to samozřejmě dá nutit jen když jim toho stát část zaplatí. Jinak ať si každý udělá co chce. To bychom taky pak mohli chtít předepsané cihly, tvar domů etc. Já mluvím o stavu kdy stát tak jako tak vyhazuje peníze oknem.

1 0
možnosti

Solárka jsou nesmysl i v Kalifornii. Drtivá většina lidí je přes den v práci a konzumují minimum energie. Večer, jak známo se stmívá a nebo je tma, takže panely nepracují, že ano. Dále, panely za 25 let budou mít méně než 50% účinnost než nové, jestli ne horší. Provozní náklady rozhodně neklesnou o 50 až 60 tisíc USD během 25 let pokud odečteme jejich pořizovací cenu a náklady na údržbu, panely se totiž musí čistit a elektronika udržovat, tak za těch 25 let se s bídou panely zaplatí a možná ani to ne. Holt korupce "Demokratů" nezná mezí, oni už vůbec neví, jak z chudáků daňových poplatníků vytáhnout další a další miliardy...

0 5
možnosti

nevykladej nesmysly. U nas v Australii mame v ruznych oblastech podobne podnebi jako Kalifornie a solarky se v mnoha mistech vyplati. Obzvlast ty na privod teple vody do domu, ktere privadeji uz ohratou nebo alespon predehratou vodu do kotlu u domku. I ve dnech kdy je oblacno predehrivaji vodu alespon o par stupnu a i v takovych dnech je na jeji dohrati nutne jen snizene mnozstvi elektrtiny.

Nastesti nam do toho nemluvi predpojati trumpajzlovci.

1 0
možnosti

Pokud žijete v místě, kde sluníčko peče jako o život, tak má fve smysl. Jistá míra decentralizace výroby energie a její následná spotřeba v místě, kde se vyrobí, má smysl

3 0
možnosti

To sice ano, jenže co budete dělat s přetoky ven ? Pokud je to nastavené tak, že při cestě ven platíte tak si můžete elektriku vypnout celou.

0 0
možnosti

...Web upozorňuje, že kvůli zvýšeným energetickým standardům se zvýší cena nových domů až o 30 tisíc dolarů (zhruba 640 tisíc korun)...

Hm, to je zase masáž plná keců. Stačí se podívat do ceníků FVE a hned je jasné, že zase někdo vyrábí kachnu.

1 1
možnosti

Přesně tak. Redakce iDnes to patrně opsala od kalifornských solárních podvodníků, kteří si nezadají s českými tuneláři typu Bureš. Jak jsem napsal nahoře, ve dne jsou normální lidé v práci a energii používají minimálně. Pokud by chtěli dodávat do sítě, tak poplatky za přenos dráty zpět do sítě dle kalifornského ČEZu zvaného PG&E jsou tak vysoké, že by museli chudáci majitelé domů ještě doplácet. Návratnost investice 25 - 30 tisíc USD pro 6kW panely (což je minimum, 8kW by bylo víc na místě pro průměrnou domácnost) by právě byla těch 25-30 let a rozhodně ne žádná úspora nákladů 50 až 60 tisíc USD. To je totální nesmysl. Pokud by měli redaktoři iDnes zájem, poskytl bych jim náhled na můj účet za elektriku a nabídky místních solárních podvodníků. Ale pochybuji, že by někdo měl zájem...

1 1
možnosti

No nevim jestli je dobre lidi do neceho takoveho tlacit, ale dle meho lepsi panel na strese, nez na zelene louce za mestem:-/

5 1
možnosti

...vrabec na střeše, nikoliv panel. Ten je na rozdíl od vrabce pěkně drahý, musí se čistit, udržovat a pak vyměnit. Děkuji, nechci...

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

Česká pošta testuje nové stejnokroje. Dodá je do tří set poboček v Česku

19. dubna 2024  17:11

Zaměstnanci třech stovek z 2 900 poboček České pošty budou mít nové stejnokroje. Testování...

Investoři vyhlížejí půlení bitcoinu. Změnu jeho ceny teď odhadují jen stěží

19. dubna 2024  16:26

Investoři do kryptoměn s napětím očekávají sobotní tzv. půlení bitcoinu, takzvaný halving. Při něm...

To si děláte legraci. Mobilní operátor naúčtoval Američanovi tři miliony

19. dubna 2024  13:20

Nemilého překvapení se po návratu do Spojených států dočkat muž z Floridy, který se loni v létě...

Každý je vítěz. Hra pomáhá nakrmit chudé Bangladéšany a baví sociální sítě

19. dubna 2024

Obyvatele Bangladéše trápí vysoké ceny potravin, které si kvůli inflaci nemohou dovolit. Přesto...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!