ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Unsplash

Jsme něco jako kostel, tvrdí studio jógy. Lekce pořádá zákazu navzdory

  • 29
Studio jógy nacházející se v městské čtvrti Queen Anne v Seattlu ve státě Washington odmítá dodržovat pravidla, která mají pomoci se zmírněním pandemie. Zákaz provozu obešlo tvrzením, že spadá do náboženské výjimky. Jeden ze zaměstnanců označil centrum za kostel.

Seattle´s HauteYoga, jedno z nejlépe hodnocených studií ve městě, pořádá nadále své kurzy, přestože musejí ve státě Washington zůstat všechny vnitřní prostory určené pro sport uzavřené.

Podle portálu Newsweek se ale ve studiu konají lekce dál. Jsou pro šest lidí a dodržují některá antipandemická pravidla, například nošení roušek, měření tělesné teploty, dodržování rozestupů či používání čističů vzduchu s filtry HEPA. Podle zakladatelky studia Leah Zaccariové je cvičení v takovýchto podmínkách bezpečnější než nákup v obchodě s potravinami.

Instituci prohlásil recepční studia za kostel, když se snažil zodpovědět dotaz jednoho z návštěvníků, který se snažil pochopit možnost jejich otevření. Zaccariová však takové označení odmítla a uvedla, že HauteYoga provádí spirituální cvičení.

Náboženská centra, za které se prohlásilo i zmíněné studio, mohou oproti fitness centrům v okrese King County i nadále fungovat, konkrétně na 25 procent kapacity za dodržování dostatečné vzdálenosti a zakrytí nosu a úst.

Posilovny a fitness centra ve Spojených státech amerických přitom musí kvůli koronavirovým opatřením zůstat uzavřené nejméně do 11. ledna.

Guvernér uvedl, že cílem opatření je bezpečí obyvatel a zajištění dostatečné kapacit nemocnic. „Chápeme, jaký zásadní dopad má covid na náš systém zdravotní péče, rodiny a podniky. Pokud se budeme i nadále distancovat od ostatních, zakrývat obličej a vyhýbat se společenským shromážděním, společně se tuto pandemii překonáme,“ dodal Inslee.