(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Soukromý let za 46 liber? Žena letěla na dovolenou v prázdném letadle

  • 131
Žena, která zaplatila pouhých 46 liber (tedy 1320 korun) za let na Krétu, popsala, jak ji překvapilo, když zjistila, že je jediným cestujícím na palubě. Karon Grieveová z Dunlopu v Ayrshire cestovala na řecký ostrov Kréta letem Jet2 z Glasgow, kterým obvykle letí 189 cestujících.

Poté, co svou cestu zrušili další dva cestující, se ženě dostalo VIP péče. Jet2 sdělil, že „není neobvyklé“, když je na konci letní sezóny méně rezervací než obvykle. Grieveová cestovala na Krétu, aby tam napsala kriminální román. Uvedla, že cestujících bylo velmi málo už na letišti, odkud v neděli odlétala.

24.října 2017 v 15:36, příspěvek archivován: 27.října 2017 v 11:41

My private jet 2 story got a full page in @Daily_Record today. Teenager suitably embarrassed at bikini clad mummy pic. https://t.co/MhiMhUI7wt

V pořadu BBC Good Morning Scotland řekla: „Žertovala jsem u přepážky s letištním personálem a ptala jsem se, kolik tímto letem poletí lidí. Úředník se na mě usmál a řekl: No tak hádejte. Dostali jsme se od desíti ke čtyřem a on povídá: To nikdy neuhádnete, jste jen tři.“  Díky tomu, že byla Grieveová jediná cestující, celá letová posádka znala její jméno.

Jako nejlepší přátelé

„Byli jsme všichni jako nejlepší přátelé ještě předtím, než jsme nastoupili do letadla. Kapitán byl fantastický. Přišel, posadil se vedle mě a bavil se o letu, zatímco první důstojník provedl pravidelnou předletovou přípravu.

Když bylo letadlo ve vzduchu, kapitán Grieveovou oslovoval jménem pokaždé, když učinil nějaké oznámení. „Ahoj Karon, na levé straně uvidíte Chorvatsko.“ Nebo „Ahoj Karon, jděte se podívat na druhou stranu letadla, je tam úžasná vyhlídka.“ Grieveová to popsala jako přízračný zážitek.

Mluvčí společnosti Jet2 prohlásila: „Letos to byl náš poslední let na Krétu z letiště v Glasgow, což jinými slovy znamená konec velmi rušné a úspěšné sezóny. Jsme moc rádi, že Karon měla možnost vyzkoušet si VIP servis na naší palubě. Doufáme, že si Krétu užije a že jsme jí dopřáli skvělý start její cesty.“