IKEA chce příští rok otevřít novou prodejnu ve španělské Valencii.

IKEA chce příští rok otevřít novou prodejnu ve španělské Valencii. | foto: Profimedia.cz

IKEA ve Španělsku nabízí práci, kvůli zájmu lidí zkolabovaly servery

  • 12
Švédský řetězec s nábytkem IKEA obdržel na svůj inzerát ve Španělsku, ve kterém nabízí práci, doslova záplavu odpovědí. Pro novou prodejnu u Valencie, která se otevře příští rok, firma hledá 400 zaměstnanců. Za dva dny se na inzerát přihlásilo 20 000 zájemců.

Mluvčí společnosti Rodrigo Sánchez uvedl, že zatím nejvíce odpovědí na inzerát o místo ve Španělsku firma obdržela při otevření obchodu ve městě Jerez v Andalusii, a to 50 000. Tyto odpovědi však přišly v období jednoho měsíce.

Záplava žadatelů o místo hned v pondělí způsobila kolaps serverů společnosti. Ta proto musela instalovat záložní server, který však rovněž zkolaboval. Ikea proto zavřela stránky pro nové žadatele, dokud nenajde jiné řešení, dodal mluvčí.

Španělská ekonomika od kolapsu realitního sektoru v roce 2008 klesla o zhruba 7,5 procenta. Ve třetím čtvrtletí se sice ekonomika dostala z více než dvouleté recese, nezaměstnanost v zemi je však vysoká.

Bez práce je téměř šest milionů lidí a téměř třetina všech nezaměstnaných v eurozóně je ze Španělska. Podle vlády sice počet registrovaných nezaměstnaných v listopadu vykazoval mírné zlepšení, nová pracovní místa by však měla začít vznikat až v příštím roce, napsaly agentury AP a Reuters.

,