ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Thajsku si během karantény nově zajdete na golf, má přilákat turisty

  • 1
Turisté v Thajsku budou mít nově možnost strávit svou povinnou dvoutýdenní karanténu hraním golfu. Zdejší vláda v minulých dnech předběžně schválila šest thajských golfových resortů, které budou určené pro zahraniční hráče. Cílem je povzbudit thajský cestovní ruch.

Díky tomuto kroku se tak někteří turisté budou moci pohybovat po vybraných golfových letoviscích a trávit čas jinak než izolací na uzavřených pokojích. 

Země se tímto krokem pokouší otevřít své hranice mezinárodnímu cestovnímu ruchu. Tomu mají pomoci i prodloužená devadesátidenní turistická víza, která lze následně i dvakrát obnovit. 

„Golf patří mezi hlavní thajská lákadla. Je zde více než 250 golfových hřišť, která jsou rozmístěná po celé zemi. Nebezpečí šíření koronavirového typu není pod širým nebem velké a tento krok by mohl přitáhnout významnou zahraniční klientelu,“ uvedl pro BBC expert na cestovní ruch z poradenské společnosti Horus Benoit Badufle.

Každý turista však musí mít před příjezdem do země negativní PCR test starý nejdéle 72 hodin a také pojištění v hodnotě 100 000 amerických dolarů, které kryje náklady na případnou léčbu nemoci covid-19.

Koronavirus není první. Na jaké nemoci lidstvo už dokázalo vyzrát

Cestovní ruch je pro Thajsko klíčový. Ještě dva roky zpět představoval více než šest procent ekonomiky. Pandemie nemoci covid-19 však příliv turistů do země značně omezila. Číslům z roku 2019, kdy zemi navštívilo více než čtyřicet milionů turistů, se Thajsko nepřiblíží zřejmě ani v roce 2021. Tehdy zde turisté utratili více než 63 miliard dolarů.

Thajská monarchie se otřásá. Studenti jsou pro krále horší než koronavirus

Thajsko se v současné době potýká s druhou vlnou koronavirové infekce. Během té první však vykázala země jen relativně málo covid-19 pozitivních pacientů. Doposud bylo zaznamenáno zhruba dvanáct tisíc případů s méně než sto úmrtími.