ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž pozval ženu na večeři a málem se nedoplatil. Chybně četl menu

  • 52
Do restaurace světoznámého šéfkuchaře Gordona Ramsayho v americkém městě Atlantic City si zašel muž, který chtěl luxusní večeří potěšit svou přítelkyni. Udělal ale jednu zásadní chybu, špatně si přečetl menu. To zjistil až při placení, kdy se na účtu za steak objevila částka tak vysoká, že se nestačil divit.

Jeffrey Paige se chtěl podle svých slov rozšoupnout a objednat si steak z amerického wagyu. Když si ale pročítal jídelní lístek, zjistil, že je možnost ochutnat japonské wagyu známé také jako Kobe. To bylo navíc označené vysokou kvalitou A5. O zprávě informoval server Daily Mirror.

Muž navíc řekl, že ho překvapilo, že se japonské maso vysoké kvality zdálo na první pohled levnější než americké. Zhruba za 110 gramů by návštěvník restaurace zaplatil v přepočtu asi 800 korun. Cena za jednou tak velký kus masa z amerického skotu vyjde v přepočtu na 1 800 korun.

„Jsem pořádný chlap a měl jsem hlad. Tak jsem si objednal rovnou 350 gramů japonského Kobe. Ten steak byl naprosto skvělý,“ sdělil Jeffrey. „Maso se v puse úplně rozplývalo. Objednali jsme si také pár předkrmů a moje přítelkyně poprvé v životě ochutnala Ramsayho vyhlášené hovězí wellington,“ dodal.

Nakonec se ukázalo, že cena hovězího masa, které si objednal, nebyla za celý steak, nýbrž za 1 unci (v přepočtu 28 gramů). „Když jsem zjistil, že na účtě je útrata přesahující 600 dolarů (13 400 korun), musel jsem si jídelní lístek přečíst ještě jednou,“ sdělil muž.

Popletený Jeffrey Paige to celé ale vzal s humorem. „Ten steak a celý zážitek s tím spojený byl nezapomenutelný. A kdybych měl tuto chybu udělat v kterékoli restauraci na světě, jsem rád, že to bylo u šéfkuchaře Ramsayho,“ dodal.