Diskuze

Dolar nevyhnutelně padne, jeho zlatá éra je u konce, varuje expert

„Americká ekonomika je dlouhodobě nestabilní, trpí především nízkou mírou úspor a až chronickým deficitem,“ tvrdí finanční expert Stephen Roach, který se specializuje na asijský trh. Obrovský finanční deficit Spojených států amerických, který mění globální finanční politiku, by totiž podle jeho názoru mohl způsobit pád světové rezervní měny číslo jedna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Putinovi poradci by to líp nenapsali. A Si Tin-Pching aby se se svými finančníky tetelil strachy, ČLR je největším držitelem dolarových rezerv.

0 0
možnosti

J38o24s73e78f 97S66u32k

22. 6. 2020 11:25

Tak konečně budeme mít ten tvrdý, zlatem podložený rubl. ;-D

0 0
možnosti
Foto

P41e37t96r 88A57d68l90e25r

18. 6. 2020 7:17

inu jo, zajiste, chlapik, ktery pomohl morgan stanley se svymi znalostmni asie k tomu, ze ted musi skrtat 71 procent sveho rozpoctu, ktery ani neni stalym ucitelem na yale, nybrz prednasejici, coz znamena, ze ho tu a tam pozvou, kdyz nekdo z jejich ucitelu ma dovolenou ... a to je vas zdroj ...

1 1
možnosti

Pochopitelně co čeká na podzim a v zimě Česko, ani slovo. Jak se v Čechách zdražuje na denní úrovni o desítky procent také nic.

iDnes považuji za nejhorší český tisk vůbec.

1 3
možnosti

Tady se už netiskne, jen blábolí. ;-D

0 0
možnosti

Expert iDnesu beru s humorem.

O Euru budou tvrdit že je extrémně úspěšnou měnou ač má neustále zvyšující se problémy a zároveň se tiskne už na 3 směny v ECB a balíky se posílají tu do Itálie, Španělska a mnoha dalších zemí a ničím nepodložené.

A o dolaru ""expert"" tvrdí opak.Takových expertů vám nadělám dvacet za hodinu

3 3
možnosti

A čím je podle vás podložená třeba koruna, nebo dolar. To by mě vážně zajímalo.

0 0
možnosti

Tak Trump celu svoju "politicku karieru" nehovori o nicom inom, len o tom, jak ma vsetko vacsie a vyssie, nez vsetci ostatni...mozno az si na zoznam pripise aj inflaciu, bude moct konecne spokojny odist, prenechat to niekomu, kto po nom cely ten brajgel dokaze upratat a venovat sa tomu, co vie najlepsie - premrhavat* tatkovo dedicstvo s hereckami**. Idealne ak sa stihne odpratat este tento rok, uz tak jeho nastupca bude mat co robit.

* - bojovnici za nazyvanie veci pravymi menami si pismenko H podla potreby vymenia

** - fanusikovia Bolka Polivku si podla potreby vymenia cele slovo

0 1
možnosti

Nejsem si jistý, že bordel po Trumpovi je vůbec někdo schopen uklidit, ale je reálná šance, že tam bude i další funkční období. Upřímně, trochu mi to připomíná situaci v ČR. TAdy lidi taky nevolili Zemana, kvůli jeho schopnostem, ale jako protest proti totálně nevolitelným protikandidátům. Naštěstí má náš dědek minimální pravomoci.

0 0
možnosti

Nejsem ekonom, ale domnívám se, že věřitelé Spojených států (v čele s Čínou) budou dělat vše proto, aby udržel svojí hodnotu. Pád dolaru by je připravil o velmi velké peníze... A nejedná se jen o věřitele Spojených států...

2 0
možnosti

omyl .. napríklad Čína sa už dosť veľkej časti investícií do dolára zbavila - nájdi si k tomu článok aj tu na iDnes .. platila nimi svoje investície v Afrike a Južnej Amerike napríklad :-) A nejakú tú stratu vydržia, predstavuje iba krátkodobý problém pre nich, najmä z toho dôvodu že tým pádom (keď stratí dolár status rezervnej meny) bude markantnejší záujem aj o Juan :-)

2 1
možnosti

Dolar je nadhodnocený dlouhodobě a jeho hodnota nespočívá ve vyspělosti US ekonomiky, ale v tom, že je to světová rezervní měna. Reálný kurz dolaru už tady nedávno byl a řekl bych, že těch 14,50 za CZK je tak akorát.

0 0
možnosti

J71i14r36i 61T52o83m57a61s

17. 6. 2020 11:06

Za 14,50 ho vezmu, přidám klidně i 20%. Kolik toho máte?

5 0
možnosti

USD že padne? Nesmyslný žvást.

2 5
možnosti

stačí sa pozrieť na podstatnú (ne)schopnosť riešiť dlhovú službu .. Iste, novým tlačením potrebných súm, ale tomu už veritelia neveria - skús si pozrieť fakty vo vývoji dlhopisov USA :-P

0 0
možnosti