Boeing 767 společnosti Delta

Boeing 767 společnosti Delta | foto: Delta Airlines

Aerolinky vrátily holčičce ztracenou panenku. Nahrazovala chybějícího otce

  • 4
Roční holčička Kenley během letu z Connecticutu do Atlanty ztratila speciální panenku s obrázkem otce. Kenleyin příběh obletěl Twitter a zaměstnancům aerolinek Delta se během jediného dne podařilo panenku najít.

Zas a znovu se ukazuje schopnost sociálních sítí vyburcovat obrovské množství lidí a nalézt díky tomu ztracené předměty. Matka roční holčičky Kenley Brittonové zveřejnila minulý čtvrtek na svém facebookovém profilu fotku speciální panenky s obrázkem otce malé Kenley. 

V příspěvku uvedla, že se oblíbená hračka její dcery ztratila během letu z Connecticutu do Atlanty. Příspěvek, který sdílelo víc jak čtyři tisíce lidí, se dostal až k vedení aerolinek Delta.

„Poté, co jsme oslovili řadu lidí po celé zemi v různých odděleních společnosti, dokázali jsme panenku vystopovat a mohli jsme ji doručit holčičce společně s malými dárky na letiště Savannah,” uvedla mluvčí aerolinek Delta pro USA Today.

Kenleyina panenka je svým způsobem ojedinělá. Má představovat jejího otce, který právě slouží v armádě. Hračka má navíc zabudovaný reproduktor, který holčičce každý večer přeje dobrou noc otcovým hlasem.

„Našli jsme tvojí panenku, Kenley!“ tweetoval profil aerolinek v pátek. „Mise splněna! Kenley a její panenka jsou zase spolu a našli jsme pro oba dva perfektního kamaráda,” chlubí se dopravce tím, že holčičce daroval plyšáka v podobě letadla.

Podobný příběh přitom není ojedinělý. O prázdninách ke Dnu díkuvzdání se minulý rok ztratil plyšový medvídek Teddy. Postrádal ho chlapec Grayson, který letěl z Dallasu do New Orleans. 

Graysonova matka vyburcovala zaměstnance aerolinek Southwest i širokou veřejnost takovým způsobem, že oddělení Ztrát a nálezů letiště v New Orleansu zaplavovaly denně telefonáty různých lidí. Všichni chtěli pomoct chlapci a medvídka najít.

Matce se ozval korporátní zaměstnanec Southwest Airlines na konci prosince. Oznámil jí, že krátce poté, co se Teddy ztratil, ho jedna letuška našla a předala na letišti. Potom se však stopa ztratila. Do Ztrát a nálezů se hračka nikdy nedostala. Nakonec Grayson dostal od aerolinek nového medvěda, kterého pojmenoval Jack.

Emoční hodnota plyšových medvídků a panenek je samozřejmě nevyčíslitelná. Někdy však cestující na palubách letadel a v prostorách letiště zapomínají předměty, nad jejichž ztrátou zapláčou i dospělí. Například na letišti Václava Havla objevili zaměstnanci platinový prsten s brilianty za 190 tisíc korun.

Invalidní vozík i akvarijní rybičky

Personál Letiště Václava Havla za rok 2019 našel přibližně jedenáct tisíc ztracených předmětů, nejčastěji šlo o pásky od kalhot a brýle, které cestující zapomněli u bezpečnostní kontroly. Do tohoto čísla se nezapočítávají věci nalezené na palubách letadel. Za ty jsou totiž odpovědné letecké společnosti. 

„Mezi kuriózní zapomenuté předměty patřily v uplynulých letech třeba akvarijní rybičky, protézy a letos už jsme stihli zaevidovat jeden zapomenutý elektrický invalidní vozík,“ říká tiskový mluvčí letiště Roman Pacvoň. „Zajímavé jsou také počty ztracených mobilních telefonů. Těch jsme v prostorách letiště v roce 2019 evidovali celkem 408 kusů.“