Instagramoví magnáti. Cristiano Ronaldo bere za jeden post 16 milionů

  • 141
Jeden post a dáma jménem Kylie Jennerová má v kapse milion dolarů. Tato modelka a profesionální celebrita kraluje žebříčku nejlépe vydělávajících lidí na Instagramu. Na druhém místě skončila zpěvačka Selena Gomezová, na třetím fotbalista Cristiano Ronaldo.

Čerstvá posila italského Juventusu bere podle žebříčku sestaveném marketingovými specialisty na sociální sítě z portálu Hopperhq.com za jeden post 750 000 dolarů, tedy asi 16,5 milionu korun. Třiatřicetiletý Portugalec na Instagramu propaguje například Herbalife, Nike nebo japonský stimulátor svalstva SIXPAD.

V žebříčku jsou před ním dvě dámy. Na druhém místě je s částkou 800 000 dolarů zpěvačka Selena Gomezová, která spolupracuje například s Pumou. 

Šestadvacetiletá rodačka z Texasu je vůbec nejsledovanějším člověkem na Instagramu (138 milionů lidí), v žebříčku příjmů se však musila sklonit před Kylie Jennerovou. 

Dvacetiletou profesionální celebritu sleduje o 27 milionů lidí méně, ale za jeden post inkasuje rovný milion dolarů (22 milionů korun). 

Jennerová na sociálních sítích propaguje vlastní kosmetickou řadu, díky níž během tří let vydělala 900 milionů dolarů, tedy téměř dvacet miliard korun. Magazín Forbes ji nedávno označil jako nejmladší miliardářku, která se vypracovala sama (psali jsme zde: Forbes označil Jennerovou za nejmladší miliardářku a sklidil kritiku). 

V první desítce instagramových boháčů jsou i její sestry Kim Kardashianová (4. místo) a Kendall Jennerová (10. místo). Na páté příčce se umístila R&B diva Beyoncé, následuje herec Dwayne Johnson, zpěvák Justin Bieber a fotbalisté Neymar a Lionel Messi. Celý žebříček najdete ZDE.