Clint Eastwood ve filmu Gran Torino

Clint Eastwood ve filmu Gran Torino | foto: Reuters

Naštvaný Clint Eastwood žaluje obchodníky s konopím. Dali ho do reklamy

  • 9
Slavný americký herec Clint Eastwood zažaloval několik firem, které se specializují na obchod s konopím či konopnými látkami. Podle jeho právníků firmy zneužily hercovo jméno k propagaci. Mimo jiné lživým tvrzením, že Eastwood jejich produkty schvaluje.

Devadesátiletý hollywoodský herec a režisér Clint Eastwood se údajně vzdal natáčení, aby se mohl soustředit na byznys s CBD, tedy kanabidiol, který nezpůsobuje intoxikaci a má podle lékařů i řadu pozitivních účinků, uváděly smyšlené články. Za ně teď firmy, které je šířily, čelí žalobám podaným u federálního soudu v Los Angeles.

Eastwood se podle žalob nijak nepodílí na produkci, prodeji ani propagaci CBD. Tato složka se díky léčivým účinkům často prodává jako doplněk stravy nebo se přidává do krémů a mastí.

Firmy, které herce podle jeho tvrzení poškodily, mají podle obsahu žalob zaplatit odškodné v řádu milionů dolarů (desítek až stovek milionů korun). Jde skoro o 20 převážně malých producentů, kteří sídlí v amerických státech Arizona, Kalifornie, Delaware a Florida. Jde také o dalších až 60 subjektů, které mohou být jmenovány později, uvedla s odkazem na podané žaloby agentura AP.

Clint Eastwood proslul jako představitel osamělých kovbojů, drsných policistů či v posledních letech podmračených důchodců. Úspěch sklízí také v režisérském křesle.

,