Kostyméři seriálu Černobyl věnovali ochranné pomůcky na boj s koronavirem

  • 11
Španělská firma Peris Costumes darovala své ochranné kombinézy či obuv zařízením v první linii boje s koronavirem. Její rekvizity, známé například ze seriálu Černobyl nebo filmů s Jamesem Bondem, budou využívat nemocnice a domovy důchodců. Kostymérská společnost se nyní také zaměřila na výrobu roušek a dalších ochranných pomůcek.

„Prožíváme noční můru, ve které realita překonává fikci,“ uvedl šéf Peris Costumes Javier Toledo v prohlášení, které firma sdílela na sociálních sítích. „Vyrábíme roušky, ochranné pláště, čepice a procházíme naše zásoby, nakupujeme cokoli co pomůže uspokojit poptávku domů s pečovatelskou službou, nemocnic, policejních oddělení, sociálních služeb a radnic,“ dodal.

Španělská společnost už dříve na svých stránkách uvedla, že pro boj s koronavirem darovala část zásob ze svých poboček v Budapešti, Madridu či Vídni. Jde o rekvizity z produkce minisérie Černobyl od stanice HBO či filmů z Jamesem Bondem.

„Chceme skromně přispět jménem celého filmového průmyslu, televize a divadla. Jestli nás nynější izolace něco naučila, je to potřeba zábavy a její důležitost v časech, jako jsou tyto, i když někdy může postrádat uznání, které si zaslouží,“ uvedl Toledo.

Firma Peris Costumes má více než 160letou tradici a její výrobky využívají televizní produkce, filmy, divadla a reklamy. Vytvořila kostýmy pro seriály jako Mladý papež, Gangy z Birminghamu nebo Koruna či filmy Terminátor: Temný osud a Escobar.